Slimste Mens Xavier promoot Brugse bibliotheek

Burgemeester Renaat Landuyt en Xavier Taveirne op de foto met Koen Calis (bibliothecaris-coördinator), Sarah Vanneste (bibliothecaris dienstverlening en Leen Speecke (hoofdbibliothecaris). © SVV
Redactie KW

Met de campagne ‘Bib voor iedereen’ wil het stadsbestuur Bruggelingen warm maken voor de bibliotheek. Xavier Taveirne, de Bruggeling die het onlangs nog tot ‘Slimste Mens ter Wereld’ schopte, maakte een promofilmpje.

Sinds het Lokaal Cultuurdecreet van 2016 in voege trad zijn steden en gemeenten niet langer verplicht om er een bibliotheek op na te houden. In Brugge valt de Openbare Bibliotheek echter niet weg te denken uit het culturele leven. Met name de Biekorfbibliotheek is uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplaats van tal van stadsgenoten.

“Wat betekent de bibliotheek voor jou?”

Om gebruikers van de bib warm te maken voor de dienstverlening ervan loopt momenteel de campagne www.bibvooriedereen.be. “We roepen dan ook iedereen op om de campagne te ondersteunen door het charter op voornoemde website te ondertekenen”, zegt Sarah Vanneste, bibliothecaris dienstverlening van de Openbare Bibliotheek Brugge.

Hoe kun je dit doen? Door in een kort filmpje te vertellen wat de bibliotheek voor jou betekent en dat filmpje op de Facebookpagina van de Openbare Bibliotheek Brugge te posten. “Niemand minder dan journalist Xavier Taveirne (presentator van ‘De Zevende Dag’ en onlangs nog laureaat van het VIER-programma ‘De Slimste Mens ter Wereld’, red.) beet de spits af”, schetst schepen van Bibliotheek Mieke Hoste (SP.A).

Taveirne bezorgde de bib een filmpje, waarin hij bekent zelf geen boeken(kast) te hebben. In dat filmpje legt hij trouwens uit waarom dit het geval is. Geen tijd om een filmpje te maken en te posten? Geen nood, u kan ook het charter ondertekenen op www.bibvooriedereen.be. “Hiermee ondersteunt iedereen ook de digitalisering en de educatieve werking van onze bibliotheken”, aldus nog Hoste. (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier