Sinksen 2019 in Kortrijk kleurt groen

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Stad Kortrijk werkt op dit moment aan een meerjarenplan om de alom bekende Sinksefeesten milieuvriendelijker te maken. Binnen 5 jaar moet het volksfeest volledig groen zijn.

“We hebben al een aantal initiatieven genomen om het milieu te beschermen als het op de Sinksefeesten aankomt”, vertelt schepen van Leefmilieu en Klimaat Bert Herrewyn (SP.A) “In het 10-puntenplan dat we als stadsbestuur de komende zes jaar willen realiseren ligt de nadruk ook sterk op milieuvriendelijkheid. Er staat bijvoorbeeld in dat er herbruikbare bekers zullen komen op alle Kortrijkse evenementen die uitgaan van de stad. Daarom zijn we nu bezig met een meerjarenplan om Sinksen niet enkel aangenaam te maken voor onze inwoners, maar ook voor de natuur.”

“Het aantal ideeën is eindeloos. Herbruikbare bekers, meer afval sorteren, water hergebruiken of regenwater in de toiletten doen. We kunnen nog heel veel realiseren. Voor de editie van 2019 zijn we nu eerst aan het overleggen met de lokale verenigingen. Zij zijn immers de ruggengraat van Sinksen. Maar dat er iets uit de bus zal komen is nu al zeker.”

(AN)