Single kondigt comeback The Violent Husbands aan

Redactie KW

Bijna negen jaar (!) na hun eerste titelloze cd maken The Violent Husbands zich op voor een comeback. De single ‘Waiting for my baby’ is de voorloper van het nieuwe album ‘Hot Wood’ dat op vrijdag 13 mei zal verschijnen.

The Violent Husbands bestaat uit Dijf Sanders en de broers Jason en Benjamin Dousselaere. Als The Violent Husbands bouwden de naar Gent uitgeweken Bruggelingen een following op met de verbinding die ze maakten tussen muziek en fun. Meest in het oog springende voorbeeld hiervan was de oorwurm en cultklassieker ‘Boeren van vroeger’. Door andere muzikale bezigheden, zoals Teddiedrum, het electropopproject van Sanders en Jason Dousselaere, en de soundtrackopdrachten van Benjamin Dousselaere komt de opvolger voor hun debuut er nu pas aan. ‘Hot Wood’ verschijnt midden volgende maand.

“Onze nieuwe cd is zonder twijfel de meest gerookte plaat van het jaar”, geeft het drietal in een persbericht mee. “De nieuwe cd werd opgenomen onder een verlaten brug in Gent, naast een knetterend kampvuur, met niet meer dan een draagbare recorder (met 4 AA-batterijtjes) en een paar micro’s. Op de achtergrond hoor je voorbijrijdende treinen, kikkers, krekels en dronken nachtelijke bezoekers. De songs zijn rijper, eerlijker, gebalder en rauwer. Naast contrabas, twee gitaren en stembanden hoor je ook knetterende keyboards en als percussie-instrument gebruikte vuilnis. Een derde van de plaat bestaat uit jams en songimprovisaties waarvan de eerste keer doorspelen meteen ook de plaatversie werd.”

Als lekkermaker voor de nieuwe plaat gaven The Violent Husbands net de single ‘Waiting for my baby’ prijs. Beluister the single via volgende link: https://play.spotify.com/album/2HEIahcVdFqpGSxMdyPXPH. (svv)

The Violent Husbands maakten ooit nog furore in het programma ‘Zo is er maar één’ met hun interpretatie van ‘De wilde boerendochter’ van Ivan Heylen.

https://www.youtube.com/watch?v=dTgqtwK2giA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.