Siel zingt lied over corona voor mensen met een beperking

Siel Windels ijvert voor haar project 'Lockdown in het bijzonder'. © MVD
Redactie KW

Siel Windels (21) uit de Oliebergstraat in Sint-Lodewijk legt samen met vrienden en muzikanten de laatste hand aan een lied over de coronatijd voor mensen met een beperking.

“Ik zing graag en breng voor het eerst een eigen lied. Het is gegroeid na een oproep van BK6 (Broelkaai 6) om projecten voor te stellen die in deze coronatijd de solidariteit tussen mensen vergroten. Mijn voorstel om een lied te maken over mensen met een beperking in deze coronatijd, werd weerhouden.”

Siel begon een informatieronde. “Alles moest in deze tijd vanop afstand gebeuren. Telefoon en mail waren de contactmiddelen. Ik hoorde pakkende getuigenissen zoals van een meisje dat het coronagegeven maar niet uitgelegd kreeg aan haar broer met een beperking. Een man, die vertelde dat het voor hem al lange tijd elke dag lockdown was. Ik kreeg een helpende hand om mijn tekst te schrijven en via via werden ook muzikanten gevonden. Nu is de song ingeblikt op enkele details na.”

Een stukje tekst: Laat me niet los, raak me aan, pak me heel bijzonder vast, net zoals er tussen jou en mij nooit een muur van glas, nooit een virus had bestaan.

Siel wil bij haar lied ook filmbeelden. “Ik zou graag mensen met een beperking even in beeld brengen tijdens het zingen.”

Info: 0495 55 86 19 of siel.windels@icloud.com.

(MVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.