Zanger Paul Bruna ziet eindelijk licht aan einde van de tunnel met nieuw album en boek

Samen met Megan Chebil Roosens, finaliste van de Miss West-Vlaanderenverkiezing, heeft Paul Bruna op het strand van Westende een videoclip opgenomen© Dany Van Loo
Samen met Megan Chebil Roosens, finaliste van de Miss West-Vlaanderenverkiezing, heeft Paul Bruna op het strand van Westende een videoclip opgenomen© Dany Van Loo
Redactie KW

Een nieuwe single, een nieuw album en een opvallend boek: na bijna 200 afgelaste optredens ziet de Middelkerkse zanger Paul Bruna met de komst van nieuwe versoepelingen eindelijk opnieuw beterschap.

Net zoals voor velen in de culturele sector is het afgelopen jaar ook voor zanger Paul Bruna op een drama uitgedraaid. “Ik heb mij eind vorig jaar behoorlijk boos gemaakt toen tal van steden en gemeenten uitpakten met allerlei lichtfeesten en eindejaarsevenementen waarop een massa volk op af kwam, en wij als artiesten in de kou bleven staan”, zegt Paul.

“Ik ben niet bij de pakken blijven zitten. Plannen maken mocht en ik ben opgetogen dat ik die vandaag kan voorstellen. We naderen al opnieuw de kaap van honderd geplande optredens, in de hoop dat alles verloopt zoals voorzien. Ik sta in september ook opnieuw iedere woensdag in Plopsaland voor het Kustschlagerfestival en ontvang op het domein van De Kippe in Merkem als presentator van het radioprogramma ‘VBRO te Lande’ in juli en augustus maar liefst 108 Vlaamse artiesten en bekende Vlamingen”, somt Paul op.

Rob De Nijs

Samen met Megan Chebil Roosens, finaliste van de Miss West-Vlaanderenverkiezing, heeft Paul Bruna op het strand van Westende een videoclip opgenomen om zijn nieuwe single – de eerste na meer dan een jaar – te promoten. “We hebben met ‘Het werd zomer’, gekozen voor een cover van het nummer dan ooit gezongen werd door Rob De Nijs. Het was de bedoeling om het nummer eigenlijk al eerder uit te brengen op single, maar op het moment dat alles klaar was voor de release werd het nummer, in een andere versie weliswaar, uitgebracht door een andere artiest. Daarom hebben we gewacht”, verklaart Paul.

Maar er is meer. Deze week verscheen ook het nieuwe album van de zanger. Het album heet ‘Zing, lach en leef!’, naar zijn laatst uitgebrachte single. “Op het album staan heel wat nummers die nooit eerder verschenen met uiteraard onder meer ‘Zing, lach en leef!’, het nummer dat ik vorig jaar schreef als ode aan de zorg, het duet ‘Echte vrienden’ met Mieke D en een aantal nummers die nergens meer te verkrijgen waren waaronder ‘De schone Westhoek’ en ‘Ik geniet van elke moment’. Er staan twaalf nummers op het album.”

Paul Bruna blijft momenteel ook hard werken aan wat het eerste boek over de West-Vlaamse showwereld moet worden en in het najaar moet verschijnen. “Het wordt een naslagwerk, aangevuld met tal van anekdotes, waarin zowat alle bands en artiesten die een link hebben met onze provincie, aan bod komen. Dus niet alleen de grote namen, maar ook de kleinere goden”, verduidelijkt Paul. “Ik kijk zeker ook uit naar het contact met het publiek, met de fans en de sfeer van de optredens. Daar doe ik het voor.”

(Dany Van Loo)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.