‘Vlaamse-Nederlander’ Rudy Meyns – vroeger VBRO – presenteert nu drie programma’s bij MENT TV

Patrick Depypere

Trouwe kijkers van MENT TV zullen al bemerkt hebben dat Rudy Meyns vaak in beeld komt. De gewezen VBRO-presentator heeft maar liefst drie eigen programma’s, die hij met hart en ziel presenteert.

Rudy Meyns woont al jaren over de grens in Nederland. Hij werkte echter maar liefst 20 jaar als presentator bij VBRO in Brugge. “Na de overname van VBRO door BNL ben ik nog één week aan het werk geweest in huis Ter Beurze in Brugge. Ik werkte daarvoor welgeteld 20 jaar voor VBRO. Ik heb er dus een groot deel van mijn carrière doorgebracht. Ik heb er veel items en programma’s opgestart en vorm gegeven. Ik had er ook in al die jaren diverse programma’s. Zo was er dagelijks van 10 tot 12 uur ‘Koffietijd’, waarin ik naast de muziek ook elke dag een rubriek had waarin een praatgast langskwam. Zo kwamen kenners rond wijn, bier, kaas en showbizz langs. Op donderdag waren ‘Robert & Rachel’ te gast, twee typetjes die ik in het leven riep en waarvan ik de scenario’s en de stemmen leverde. Ook het typetje ‘Nonkel Eric’ was mijn stem en vinding. Hij kreeg wekelijks een telefonische oproep van een ander ‘typetje’ die dan een mop vertelde… hilarische radio. Dit alles werd uiteindelijk afgevoerd onder de BNL-vlag. Ook de decoratie van het huis Ter Beurze nam ik in die jaren voor m’n rekening. De wandelgangen werden in het grote huis aangekleed met mooie zwart/wit foto’s van zowat alle Vlaamse en Nederlandse artiesten. Ook het Willy Lustenhouwer-salon met een overzicht van Willy’s carrière is van mijn hand. Het was een uniek kijkstuk voor elke bezoeker. Ik heb het na m’n zelfgenomen besluit om bij BNL te vertrekken nooit meer teruggezien. 20 jaar is niet niks in een artiestenleven…”

Rudy werkt nu voor MENT TV. “Sinds eind september ben ik terug aan de slag bij MENT. Anderhalf jaar geleden moest ik noodgedwongen de keuze maken om voor VBRO of voor MENT TV te werken. Het was een vreselijk moeilijke keuze. Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw voor MENT mag werken, want ik heb dit in het verleden altijd zeer graag gedaan. Ik merkte ook aan de zovele reacties op Facebook dat mensen mij hard misten op het scherm. Het is ook tof te merken dat de hele ploeg van MENT TV blij is dat ik terug ben”, glundert Rudy. “Marc Hallez, de manager van MENT TV, kent mij een beetje. Hij weet dat ik een nostalgisch hartje heb en hou van dingen van toen. Daarom stelde hij me voor om het programma ‘Dag Op Dag’ te presenteren. Daarin blik ik een uur lang terug op historische feiten van één bepaalde dag. Wat gebeurde er allemaal op bijvoorbeeld de 1ste december ? Daarnaast doe ik op woensdagavond ook de ‘Vlaamse Top Toen’, een terugblik op een MENT Vlaamse Top 10 van maximaal negen jaar geleden. Op zondag ben ik vanaf 9 uur in de ochtend de omroeper van dienst, die de verschillende programma’s aankondig op een warme, knusse en vooral stijlvolle manier. Een beetje in de stijl van Luc Appermont, zoals men mij in het verleden wel vergeleek.”

Maar Rudy Meyns is ook zanger, alhoewel hij nu in deze coronatijden ongetwijfeld ook nog weinig zingt ? “Muzikaal ligt het bij mij inderdaad stil. Het heeft geen zin om nu zware inspanningen te doen en de studio in te gaan. Ik maak nog wel eens een leuke single, maar dat zal in de toekomst niet meer met regelmaat zijn. Ik leg me nu vooral toe op mijn tv-werk bij MENT TV, want dit doe ik dolgraag.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.