Uitgezonderd. pakt uit met grote namen in cast Assisen – Online 2 – De kerstmoord’

©s.o.s.frenesia
©s.o.s.frenesia
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Nog enkele weken en dan start het proces rond ‘Assisen Online 2 – De kerstmoord’ op donderdag 21 december. De cast is bekend. Niemand minder dan Wim Opbrouck zit in de beklaagdenstoel.

Uitgezonderd. wist het kruim van de Vlaamse acteurswereld te strikken om hier aan mee te werken : Frans Maas, Francesca Van Thielen, Kürt Rogiers, Karen Damen, Leah Thys, Ianthe Tavernier, Liesbeth Roose, Tom Audenaert, Warre Borgmans, Mira Delbaen en Peter Bulckaen. Ook deze keer mogen de talrijke juryleden zich verwachten aan een proces waarbij het ontzettend moeilijk wordt om de leugen van de realiteit te onderscheiden. De kerstvakantie kan zo op een extra spannende manier ingezet worden door met het hele gezin, als de beste speurders, te oordelen over schuld en onschuld van de beklaagde. Inschrijven kan nog tot en met 20 december op www.assisenonline.be

Frank Van Laecke : “Onze eerste Assisen online is niet onopgemerkt voorbij gegaan. We mochten echt van een hype spreken. De getuigenissen en pleidooien kwamen goed binnen bij het publiek dat fungeert als jurylid. Dat maakt dat James Cooke en zijn productieteam ook de nieuwe namen die we aantrokken in deze cast konden overtuigen van onze digitale insteek. In deze tijden van corona, waarin heel wat acteurs nog “huisarrest” hebben, hebben we ze zeker kunnen intrigeren om mee te doen aan deze nieuwe, online, interactieve voorstelling. We nemen op vanaf 7 december, in corona-veilige omstandigheden. Ik kijk er enorm naar uit met dit topteam.”

Bob Jennes: “In deze uitzonderlijke kerstperiode, zullen veel gezinnen en koppels niet op hun vaste manier kunnen samen komen of feest vieren. Met deze digitale, interactieve moordzaak bieden we een mooie formule aan om eens een andere activiteit te doen thuis. De Kerstmoord zal zeker, aan de salontafel, de tongen losmaken en zorgen voor de nodige discussies. Het is eens iets anders dan een klassiek gezelschapsspel. Ik ben ervan overtuigd dat al onze juryleden dit op een unieke wijze zullen beleven, en al zeker met deze topcast.”

Op 17 december 2018 wordt de charismatische en vooral ook populaire 32-jarige priester Hugo Stellings levenloos aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. Onderzoek wijst naar de 51-jarige slager Robert Vercauteren als dader. Hij zou de priester door een slag met een heiligenbeeld om het leven hebben gebracht. De man bekent maar trekt die bekentenis achteraf weer in. Priester Stellings was vooral populair bij de jongeren door zijn dynamische en eigentijdse aanpak. Zo ook bij Louise Vercauteren, de 18-jarige dochter van Robert Vercauteren, met wie hij een relatie begon. Twee jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Het is aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld… (PADI)

Info en tickets : www.assisenonline.be – Eén ticket kost 15 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.