Thomas Julian duikt op in Berlijnse studio en bezoekt straat waar zijn overgrootmoeder ooit woonde

De voorbije dagen verbleef Thomas Julian uit Zwevegem in een Berlijnse studio. Hij werkte er samen met producer Thobias Schwall, bekend in Duitsland als Franz Rapid. Thomas bezocht ook een Duitse straat, waar zijn overgrootmoeder twee jaar woonde.

Thomas Julian (rechts), samen met zijn Duitse producer Thobias Schwall. © PADI/Tom

“Het is ongelofelijk met iemand te mogen samenwerken, die songs schrijft en produceert voor Hélène Fischer, Florian Silbereisen & Thomas Anders, Eloy de Jong, Maite Kelly, Wolfgang Petry, Vincent Grosss, enz. Ik beleefde er enkele bijzondere dagen. Ik was blij dat ik ondanks de corona toch kon vertrekken. We sloten ons op in de studio en werkten er hoofdzakelijk aan de productie van tapes, die gebruikt zullen worden bij optredens in Duitsland. We konden het natuurlijk niet laten om ook al een nieuw liedje te schrijven. Dit smaakte zelfs naar meer… “, zegt Thomas. “Voor mijn vertrek werd ik uiteraard grondig getest op corona. Mijn test was negatief, waardoor ik veilig het vliegtuig mocht nemen. Momenteel zit ik in mijn vastgelegde tien dagen quarantaine uit, die men moet doen bij terugkomst. We deden ons uiterste best om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. De afspraak werd reeds verschillende keren verplaatst wegens corona, maar wegens de drukke agenda van de Duitse producer kon het niet anders dan dat ik vorige week in Berijn verbleef.”

Thomas is heel blij dat hij met deze topproducer kan samenwerken. “Ik keek er naar uit om terug songs te mogen schrijven met hem. Deze afspraak stond ook al een tijdje vast omdat onze eerste songwriting zeer goed verliep. Eind volgende maand trek ik terug naar Berlijn, indien reizen nog toegestaan is. Dan zullen we liedjes schrijven die door mij in de komende jaren kunnen worden uitgebracht. Duitse artiesten hebben vaak een lade met liedjes, die ze schreven om later uit te brengen. Ik wil zoiets ook opbouwen, zodat we een volledig plan voor ogen kunnen houden en de juiste liedjes op het juiste moment kunnen uitbrengen.” Volgens Thomas had hij maar weinig tijd over om de stad Berlijn te verkennen. “Toch ging ik vlug even naar de straat waar mijn overgrootmoeder tijdens de oorlog twee jaar woonde om er te werken. Ik was blij om die straat even te zien. Wie weet, heb ik daar later geen tijd meer voor”, glundert Thomas. “Ik leer immers constant nieuwe mensen kennen in Duitsland. Volgende week heb ik zelfs een online songwriting via skype met een songwritster uit Oostenrijk. Ondanks de corona moeten we onze doelen blijven voor ogen houden”, besluit Thomas, die verder sleutelt aan zijn Duitse uitspraak en ook aan zijn individuele Duitse muzikale weg. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.