The Fancy Sisters brengen digitale kerstshow

The Fancy Sisters zorgen online voor muziek, humor en spektakel.© CL
The Fancy Sisters zorgen online voor muziek, humor en spektakel.© CL
Christophe Lefebvre

Kerst- en eindejaarsspektakels zijn even traditioneel als de kerstman en het drinken van glühwein. Helaas heeft ook daar het coronavirus heel wat roet in het eten gegooid. Voor The Fancy Sisters, een showtrio van travestieten, was het niet anders. Zijn trokken daarom de digitale kaart en brengen hun show op die manier tot in ieders huiskamer.

Lolita Lo, Lana Summer en Princess Miley, het alterego van Wevelgemnaar Lenny Lannoo, keken aan tegen een compleet lege kalender. “In 2018 gaven we al een spetterende kerstshow met alle gekende klassiekers en in 2019 gaven we dan weer het beste van onszelf tijdens onze waanzinnige Halloweenshow”, klinkt het bij Lenny.

“Mensen kijken steevast uit naar dergelijke spektakels, een mix van humor, muziek en dans. Dit jaar konden we op zowat iedere pagina van onze agenda een dikke streep trekken. Events werden afgelast en ook van het organiseren van een groot spektakel was geen sprake meer. We werden voor de keuze gezet: of we zitten thuis te treuren over wat is of we zochten naar een alternatief waarmee we toch aan de slag kunnen. We kozen voor de tweede optie!”

Verrassing

De drie entertainers hesen zich in hun volledige garderobe en boksten een spetterende kerstshow in elkaar. “Digitaal natuurlijk, want we volgen vanzelfsprekend de coronamaatregelen zoals het hoort”, pikt Lenny in. “Stiekem moeten we bekennen dat we de bui al voelden hangen na de eerste lockdown. We wilden het zekere voor het onzekere nemen en begonnen dan al met filmen.”

“Toen het nieuws over de tweede lockdown kwam en er opnieuw heel wat beperkingen werden opgelegd, hadden we ons beeldmateriaal en konden we de nodige tijd spenderen met het samenstellen van het geheel. Uiteindelijk mogen we best wel tevreden zijn van het resultaat. Een kerstshow, op Youtube, die perfect onze leefwereld weerspiegelt.”

“Daarnaast hadden we voor de kijkers ook nog een verrassing in petto. Normaliter gingen we ons nieuwste lid, Gina Martina uit Brugge, op de bühne voorstellen aan de mensen. Dat werd dus omgebouwd naar een digitale voorstelling.”

“Dergelijke, digitale show zal natuurlijk nooit een echte zaalshow volledig kunnen vervangen maar op die manier brengen we toch een luchtige toets naar de mensen toe . Ondertussen ligt onze focus volledig op de voorbereiding van een nieuwe spektakelreeks, waarmee we hopelijk vanaf juni mee zullen kunnen uitpakken.”

De show is gratis te bekijken via www.thefancysisters.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.