Straf politieduo in ‘Klopjacht’

Stacey en Gianni: twee handen op één buik. (foto Play4)
Redactie KW

Vanaf maandag zien we in ‘Klopjacht’ op Play4 hoe twaalf onbekende Vlamingen uit de handen moeten zien te blijven van een opsporingsteam. Voor Stacey Vuylsteke uit Wevelgem en Gianni Decru uit Izegem staat hun eer op het spel. Zij werken immers allebei bij politiezone VLAS.

Zeventien dagen van de radar verdwijnen. Dat is de simpele maar tegelijkertijd aartsmoeilijke opdracht in het gloednieuwe en razend spannende televisieprogramma ‘Klopjacht’. Twaalf onbekende Vlamingen moeten uit de handen blijven van een gespecialiseerd rechercheteam dat alle mogelijke middelen ter beschikking heeft. Eén van die koppels bestaat uit Stacey Vuylsteke en Gianni Decru, respectievelijk politie-inspecteur en hoofdinspecteur. “We kennen elkaar al twee jaar en we hebben een echte klik”, aldus Stacey. “Ik kan ook echt helemaal mezelf zijn bij hem.” Gianni knikt. “Ik kan bij haar wenen van het lachen en van verdriet. We zijn echt twee handen op één buik. En ook met haar vriend kom ik goed overeen.” Zelf heeft Gianni geen vriend.

Opvallend genoeg werden de twee ingeschreven door… hun collega’s. “Wel, eigenlijk had ik me ingeschreven voor Het Rad, maar ik raakte niet geselecteerd”, weet Stacey. “Toen boden ze aan om ons in te schrijven. Uiteindelijk maakten we hen wijs dat we niet geselecteerd waren en dat we dan maar samen op surfvakantie gingen nu dat verlof toch vast lag. Ik wist meteen dat ik het met Gianni wilde doen, ja. Dat verwonderde ook niemand, want we worden ook wel eens het ‘gouden duo’ genoemd. We zingen zelfs samen op het werk.”

“En daarbuiten”, vult Gianni aan. “We gaan ook samen rolschaatsen. Al moet het gezegd dat we op het werk ook echt met een goed team zitten, waarbij we allemaal goed op elkaar ingespeeld zijn.”

Dat laatste moet ook voor een programma als ‘Klopjacht’. “We werkten volgens het plan ‘actie-vlucht-rust’. Van zodra we iets ondernamen, zetten we het op een vlucht en wachtten we af. We wisten dat we scherp moesten zijn, want zeker weten dat zij ons als collega’s snel wilden vatten. Zelf lijkt het ons geweldig om deel uit te maken van dat team.”

Voor de twee was het een bevreemdende ervaring om aan de andere kant van de wet te staan. “Eerlijk gezegd hebben we er wel veel uit geleerd”, klinkt het. “We weten vanuit onze job wat de truken van de foor zijn om te ontsnappen, maar hebben nu ook aan de lijve ondervonden hoe kwetsbaar een voortvluchtige kan zijn. Dat is iets wat we zeker meenemen in de toekomst.” (BVDB)

‘Klopjacht’, vanaf maandag 18 oktober om 20.35 uur op Play4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.