Steve Tielens pakt verrassend uit op nieuw album ‘Parels & Duetten’

Diverse collega's waren van de partij tijdens de cd-voorstelling bij MENT TV. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Corona zorgde voor het nodige uitstel van de release, maar Steve Tielens kon niet langer wachten om zijn fans te plezieren en een muzikaal hart onder de riem te steken. Op zijn nieuw album ‘Parels & Duetten’ pakt hij uit met verrassende duetten, met een keur aan Vlaamse en Nederlandse collega’s.

De polonaisekoning en ambiancemaker pur sang loste in aanloop naar de release van dit nieuwe album reeds het sfeervolle duet ‘Ga je vanavond met me mee’ met de Nederlandse José Sep, stond ook in de hitlijsten met ‘Jij hoort bij mij’, de pakkende duetsingle waarvoor hij Wendy Van Wanten wist te verleiden, bracht met mede-ambiancebeest Filip D’haeze de instant meezinger en après-ski knaller ‘Dikke Scheisse’ uit, wist samen met de 8-jarige Kayleigh de gevoelige snaar te raken met het intense duet ‘Sterrenkind’ en bestormt momenteel samen met Salim Seghers de hiltijsten met ‘Dat goed gevoel’, een cover van de gelijknamige hitsingle van Frank Dingenen en Niels William uit 1991.

Steve Tielens is trots op zijn nieuw album én terecht.
Steve Tielens is trots op zijn nieuw album én terecht.© PADI/Daniël

Met ook nog meeslepende duetten met collega’s als Jo Vally, Betty, Michael Lanzo, Helemaal Hollands, Eveline Cannoot, Celien Hermans, Siham en Dennie Christian levert Steve Tielens letterlijk een pareltje van een cd af. “Normaal zouden we dit album al op 17 maart hebben uitgebracht, gekoppeld aan een feestelijke presentatie ervan met alle nodige toeters en bellen, maar door de uitbraak van de coronapandemie, met de sluiting van horeca en dergelijke als gevolg, namen we de beslissing om de release uit te stellen”, vertelt Steve Tielens. “Ondertussen zijn we acht maanden verder en ik kon echt niet langer wachten om dit album uit te brengen. Enerzijds door de enthousiaste reacties van de mensen op de singles die we in tussentijd uitbrachten en de vraag, of zeg maar gerust ‘luide roep’ van de fans naar het volledige album, en anderzijds omdat ik er zo verschrikkelijk trots op ben. Ik ben al mijn gewaardeerde collega’s enorm dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan dit verhaal. ‘Parels & Duetten’ blijft niet enkel bij een album. Het is een prachtig muzikaal project dat zijn verlengde kent in een tournee door Vlaanderen. We kijken er al naar uit om ‘Parels & Duetten’ live te mogen brengen met muzikanten of live on tape, in een spetterende productie en show, zodra dat weer kan en mag. Ik hoop dat dit album de mensen ondertussen wat troost en afleiding kan bezorgen in deze moeilijke en bijzondere tijden”, besluit Steve.

Steve Tielens tussen Michael Lanzo (links) en Filip D'haeze.
Steve Tielens tussen Michael Lanzo (links) en Filip D’haeze.© PADI/Daniël

Op maandagavond stelde Steve Tielens zijn nieuwe project en album voor bij MENT TV tijdens een twee uurdurende live uitzending,metpresentator en duetpartner Filip D’haeze, waarin ook tal vanandere duetpartners de revue passeerden. Steve zorgde zelfs voor ‘Parels & Duetten’-mondmaskers voor zijn collega’s. (PADI)

Steve Tielens pakt verrassend uit op nieuw album 'Parels & Duetten'

www.stevetielens.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.