Soraya (17) dingt mee naar kroontje Miss Fashion

“Ik ben zot van mode en droom al van kinds af aan om een eigen kledingwinkel op te richten”, zegt Soraya. © LV
Redactie KW

Eind oktober strijden 25 finalistes in Gent om de titel van Miss Fashion. Een van de kanshebbers is de Waregemse Soraya Bossuyt (17). Twee jaar geleden zette ze haar eerste stappen in de modellenwereld, vandaag vliegt ze van de ene naar de andere fotoshoot. “Miss Fashion is de perfecte kans om mijn verhaal te brengen.”

Soraya liep school in Waregem maar trok in het middelbaar naar het KTA in Brugge. Afstuderen zal ze doen via de examencommissie, om de combinatie met het drukke modellenwerk haalbaar te maken. Want sinds haar vijftiende smijt ze zich vol op haar carrière als model. En met succes, want de fotoshoots zijn in sommige weken niet op een hand te tellen. “Het kan vrij druk worden, maar dat hangt ook af van de periode”, vertelt Soraya. “Tijdens de kerstmaanden ontvang ik veel opdrachten, in maart bijvoorbeeld is het iets kalmer.”

In België werkt ze als model op freelance basis, in Nederland is ze verbonden aan twee agentschappen. “Ik ben zot van mode en droom al van kinds af aan om een eigen kledingwinkel op te richten. Maar drie jaar geleden kreeg ik de vraag om een fotoshoot te doen, en die leuke ervaring smaakte naar meer. Ik ben sindsdien niet meer gestopt. Toch hou ik de droom van een eigen modezaak levend, en dan liefst een winkel die focust op curvy kledij. Dat is plus-size kleding voor mensen met een maatje meer. Ik ben zelf een curvy model en wil daar graag op inspelen. Welke maat je ook hebt, of je nu slank of iets voller bent, iedereen mag zich even mooi voelen.”

Persoonlijke boodschap

Dat is ook de boodschap die ze wil uitdragen tijdens de Miss Fashion-verkiezing. “Ik wil duidelijk maken aan jonge meisjes dat Instagram niet de realiteit weerspiegelt.”

Op 22 oktober neemt ze het op tegen 24 andere finalistes. “We krijgen trainingen en leren bijvoorbeeld op een catwalk lopen. Ik leer enorm veel bij en vind het tof om mijn verhaal op deze manier verder te schrijven”, vertelt Soraya. Op de vraag of ze Miss Fashion hoopt te winnen antwoordt ze volmondig ja! “Dat zou een droom zijn die uitkomt. Om mij op de goede weg te helpen kan iedereen online stemmen via https://missfashion.be/. (LV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.