Radio M brengt verhalen uit de stad

Schepen van evenementen Herman Ponnet en Schepen van Cultuur Griet Vanryckghem.© (Foto WO)
Schepen van evenementen Herman Ponnet en Schepen van Cultuur Griet Vanryckghem.© (Foto WO)
Redactie KW

Om verbondenheid en warmte te brengen, trakteren Stad Menen en cultuurcentrum De Steiger elke zondag van februari tussen 12 en 13 uur de Menenaars op een eigen radioprogramma: Radio M zorgt voor een trip door Menen, Lauwe en Rekkem. Dat is te horen bij Schepen Griet Vanryckeghem.

“Door corona werd veel streekgebonden gewandeld, zo werden veel plaatjes ontdekt. Plaatsjes die iets mysterieus met zich meedragen, omdat ze een gat in het landschap hebben geslagen, of omdat ze weinig prijsgeven over hun functie. Juist deze plekken wil Radio M uitlichten en daar komen het gebouw van de RTT in de Kortrijkstraat in Menen, het Sociaal Oord en De Witte Lietaer in Lauwe en de site van de grensovergang in Rekkem voor in aanmerking. Radio M zal in februari aandacht schenken aan deze plaatsen, met de aanzet daartoe wil men nu al beginnen” aldus Schepen Vanryckeghem.

Schepen van Evenementen Herman Ponnet doet daarom deze oproep: “Wie kan ons helpen om de activiteit in de geciteerde gebouwen te reconstrueren. We zoeken foto’s van interieur en exterieur. We zoeken informatie en verhalen die een beeld schetsen over hoe het eraan toeging. Waren er uniformen, werkkledij. Met welke machines en apparaten ging men er aan de slag. Een idee wanneer de eerste computer er kwam. Was er een refter, koffie, gekletter van typemachines en waren er personeelsfeesten?”

“Wie info heeft over deze plaatsen, nodigen we uit om onze Facebookgroep ‘Radio M – op tocht door Menen, Lauwe en Rekkem’ verder aan te vullen. Let op, kwetsende of beledigende woorden worden meteen weggehaald. De Facebookgroep is opgevat als een mooie ontmoetingsplek. Daarom zijn alle Menenaars er welkom. Dat kan door lid te worden van de Facebookgroep ‘Radio M – op tocht door Menen, Lauwe en Rekkem.” Meer info over het programma van volgt later.

“We werken ok samen met de lokale horeca. We nodigen de cafés en restaurants uit om aperitiefpakketten aan te bieden. Dan kan Radio M je uitnodigen om te toosten op de verhalen van Menen. Heb je als horecazaak interesse om een aperitiefpakket met vermelding Radio M aan te bieden? Laat het weten via evenementen@menen.be en wij zetten dit via de stadskanalen in de kijker”, aldus Schepen Ponnet.

Radio M op tocht door Menen, Lauwe en Rekkem beluisteren kan door af te stemmen op 89.9, de frequentie van Jess FM. Zeer uiteenlopende inwoners uit Menen, Lauwe en Rekkem zullen ook hun verhaal vertellen over diverse onderwerpen.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier