Op zijn 81ste viert Will Tura zijn 80ste verjaardag in Veurne

© (Foto Belga)
Redactie KW

Zondag 1 augustus viert Veurne de 80ste verjaardag van haar ereburger Will Tura. Je leest het goed, de 80ste. En dat terwijl de artiest op 2 augustus eigenlijk al 81 jaar wordt. Door de coronapandemie moest de geboortestad van Tura een jaar wachten op de heuglijke dag en die zie er zo uit.

De Veurnse ereburger Will Tura krijgt met een jaar vertraging dan toch zijn verjaardagsfeest. De viering zelf met de onthulling van zijn standbeeld om 14.30 uur in het Walburgapark en een miniconcert van Will Tura in de kerk om 17 uur is enkel voor wie een uitnodiging heeft. Maar de Veurnaars kunnen wel alles volgen op een groot scherm op de Grote Markt. Het plein zal op 1 augustus volledig verkeersvrij zijn en de horeca-uitbaters mogen hun terrassen uitbreiden. Op dat grote scherm kan je de eerste reactie van Tura zien nadat het doek van het kunstwerk verdwijnt en hoor je hem een drietal nummers zingen in de kerk. Wie het feest wil volgen vanop de Grote Markt hoeft zich niet in te schrijven maar het dragen van een mondmasker is wel verplicht.

Tussen 18 en 21 uur brengen Vlaamse toppers een muzikale ode aan Tura. Dat zijn onder meer Jelle Cleymans, Jan Desmet en Barbara Dex. Vanaf 21 uur zendt Visit Veurne nog eens het verjaardagsconcert uit dat in 2015 op de Grote Markt plaatsvond toen Tura 75 jaar werd. Een vuurwerk sluit de feestelijke zondag af. (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten