Muziekband TARS geselecteerd voor voorronde Sound Track: “Een finaleplek? Wie weet”

Redactie KW

Sound Track, de opvolger van Westtalent, selecteerde opnieuw enkele talentvolle en ambitieuze artiesten. Muziekband TARS waagde zijn kans en werd geselecteerd om deel te nemen aan het tweejaarlijkse podium- en kansenparcours. Op zondag 10 oktober mogen Tars Vanhaecke en Nicolas Vlaeminck zich live bewijzen in Cactus Muziekcentrum in Brugge.

Muziekband TARS bestaat uit twee muzikanten. Tars Vanhaecke uit Wingene, die ex-deelnemer is van The Voice Van Vlaanderen 2019, en Nicolas Vlaeminck uit Zwevezele, die winnaar werd bij Westtalent 2015 met Nemo. Tars verzorgt de zang en speelt gitaar, Nicolas bespeelt de andere instrumenten, waaronder ook de gitaar. Het duo brengt Engelstalige eigen geschreven nummers. Ze spitsten zich vooral toe op rustige en akoestische muziek. Honderden ambitieuze artiesten waagden opnieuw hun kans bij het live- en kansenparcours van VI. BE. “VI. BE is een muziekplatform dat heel eenvoudig te werk gaat. Het is via deze site dat ik me inschreef om deel te nemen aan Sound Track. Door middel van een simpele klik stuurde ik een drietal nummers door. De demojury koos enkele artiesten uit en na de selectie van de 850 inzendingen werden er 136 deelnemers geselecteerd. TARS is bij de selectie en dit dankzij jurylid Meskerem Mees, die ambassadeur bij Sound Track is. Het ging om een serieuze beoordeling en het is alvast een heel grote eer dat Nicolas en ik mogen deelnemen aan de voorronde op zondag 10 oktober”, vertelt Tars Vanhaecke.

Het is een grote eer dat Nicolas en ik ons mogen bewijzen in de voorronde

Grotere optredens

In het jaar 2013 begon Tars met het schrijven van eigen nummers. Hij richtte thuis een eigen muziekstudio in waar de repetities van de band plaatsvinden. “Ik maak nummers waarbij mijn gitaarwerk en mijn teksten de combinatie vormen om al mijn emoties en bedenkingen over liefde, leed en leven in muziekvorm naar boven te brengen. Nicolas en ik kunnen al een aardig en boeiend repertoire voorleggen, en we verzorgden al tal van kleine optredens. De ambitie is om ook voor een groter publiek onze muziek te mogen brengen”, klinkt het. Maar eerst komt de voorronde van Sound Track eraan. Van alle deelnemers kunnen er 46 artiesten doorgaan naar de zes regionale finales. “Wie weet worden wij met TARS wel finalist. Daarna worden er 18 deelnemers verkozen die laureaat worden en de kans krijgen om te starten met een muzikaal traject vol begeleiding en coaching. Op vrijdag 15 oktober ben ik te zien in de Verrekijker in mijn eigen gemeente Wingene, waar ik optreed voor het evenement Ertebrekers”, besluit Tars Vanhaecke. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.