“Muziek is superbelangrijk voor mij”

Mauren Carreras Jay treedt aan in The Voice Van Vlaanderen. (Foto VTM)© (Foto VTM)
Mauren Carreras Jay treedt aan in The Voice Van Vlaanderen. (Foto VTM)© (Foto VTM)
Redactie KW

Met Mauren Jay Carreras staat er vrijdag een heel opvallende Moorsleedse op de planken van het VTM-televisieprogramma The Voice. “Voor mij is The Voice het ideale programma om aan Vlaanderen mijn kunnen te tonen.”

Wanneer we Mauren Jay Carreras contacteren, verblijft ze in haar thuisland Spanje. De 30-jarige Moorsleedse heeft nog steeds een sterke band met het land waar ze opgroeide. “Mijn man en ik verblijven zes maanden in Moorslede en zes maanden in Spanje”, vertelt Mauren enthousiast. Ze spreekt vloeiend Engels en Spaans, maar de Nederlandse taal is ze momenteel nog niet machtig. Toch voelt ze zich al behoorlijk thuis in Moorslede. Meer nog, Mauren waagde zich aan een deelname aan The Voice, het populaire muziektalententelevisieprogramma op VTM.

soul

“Ik hou enorm van het programma. Het is de ideale manier om je muziektalent aan iedereen te tonen.” Wanneer Mauren over muziek vertelt, merk je onmiddellijk een zeker enthousiasme in haar stem. “Ik zing reeds van toen ik nog een kind was en maakte deel uit van het koor op school. Daarna is de liefde voor muziek eigenlijk nooit verdwenen.” Nu ze in België woont, wil ze ook aan Vlaanderen tonen wat ze in haar mars heeft. Mauren houdt vooral van soul, een muziekstijl die in de jaren vijftig en zestig ontstond in het zuiden van de Verenigde Staten. Of het een dergelijk nummer is dat Mauren vrijdagavond voor gans Vlaanderen zingt, is vooralsnog onduidelijk. De Moorsleedse hoopt zo ver mogelijk te geraken in het televisieprogramma en droomt ook van een muziektoekomst na The Voice. “Het zou mooi zijn moest ik ooit een eigen band hebben. Muziek is echt superbelangrijk voor me.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten