Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mol Uma geeft concert voor leerlingen en krijgt passend cadeau

Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Uma gaf dinsdagmiddag voor leerlingen en collega’s een concert met haar drum op de Freinetschool ’tvier in Kortrijk. Als cadeau kreeg ze een grote tros bananen, verwijzend naar een opdracht in De Mol.

Olivia Raes (14) en Maud Duthoo (15) zijn leerlingen van Uma en hebben allebei De Mol vanaf dag één gevolgd. “In het begin was het raar om Uma op televisie te zien, ik vond het wel superleuk dat ze meedeed, maar ik verdacht haar van in het begin. Dat klopte dus eerst niet, maar kwam uiteindelijk toch uit,” zegt Olivia.

“Ik had helemaal niet gedacht dat Uma de Mol was, ik had vooral gehoopt dat ze ging winnen. Ik heb haar als trajectbegeleider, dus ik ken haar wat beter en voor mij leek ze gewoon normaal, ze was zichzelf en totaal niet verdacht,” vult Maud aan.

Olivia en Maud.
Olivia en Maud. © (Foto MD)

“We zijn wel heel blij voor Uma, ze heeft dat supergoed gedaan. Om zo midden het spel in te vallen, is niet evident. Je mag de manier hoe je het spel speelt niet veranderen, anders valt het op. Dat moet wel moeilijk zijn,” zegt Olivia.

“Ik denk wel dat het zwaar moet zijn, deelnemen aan De Mol, maar je bent sowieso een ervaring rijker. Het is een kans die je niet zo vaak krijgt. Het lijkt me heel tof om te doen, zowel als Mol als als kandidaat,” besluit Maud.

Collega’s

Aagje Demeulemeester (30) en Malou Dewamme (26) zijn collega’s van Uma en geven allebei wiskunde aan de secundaire Freinetschool ‘tvier.

“Wij waren eigenlijk niet helemaal verrast dat Uma meedeed aan De Mol, we geloofden niet helemaal haar verhaal van Nepal en de overstromingen. Toen ze dan ook opeens onbereikbaar was omdat ze haar gsm was vergeten, leek het meer en meer op een deelname aan het programma. Maar net omdat we zo’n sterk vermoeden hadden, waren we ook wel meer in de ban van De Mol. De weken vlak ervoor werd het programma steeds meer gehyped,” zegt Aagje.

“We hadden het gevoel dat ze ver zou geraken, maar ik had ze niet onmiddellijk verdacht. Ze was haar enthousiaste zelve op televisie, precies zoals op school. Pas na het vertrek van de eerste Mol had ik het toch wel door. Ze gedroeg zich een beetje anders,” aldus Malou.

© (Foto MD)

“Ik denk dat Uma wel blij is dat ze het nu niet meer moet geheimhouden. Ze kan er nu openlijk over praten. Gelukkig kon ze dat ook met haar vriend Davy thuis. Ik denk dat het verzwijgen voor je partner nog lastiger moet zijn,” zegt Aagje.

Het lijkt Aagje en Malou wel leuk om zelf eens aan De Mol deel te nemen, maar door de commotie rond Uma slaat de twijfel toe. “De opdrachten lijken me fantastisch, deelnemen als kandidaat zou ik wel zien zitten, maar als Mol liever niet. Net zoals Philippe zou ik te veel twijfelen aan mezelf. We zijn heel trots op wat Uma heeft bereikt,” besluit Aagje.