MJT wil doorstoten in Belgium’s Got Talent

© (Foto VTM)
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Deze vrijdag is het trio Morgane Descheemaker (18), Tuur Sweerman (21) en Jean-Louis Decock in de laatste auditieaflevering van Belgium’s Got Talent te zien, de talentenshow van VTM waar mensen uit alle uithoeken van België hun kunnen mogen tonen aan het grote publiek.

Morgane uit Wevelgem, Tuur uit Wachtebeke en Jean-Louis uit Kortrijk vonden elkaar tijdens de coronaperiode. Alle drie maken ze deel uit van ‘Compani-One’, de Antwerpse dansorganisatie van Anneke Ghysens die zich over gans Vlaanderen manifesteert. “Tijdens corona werd er heel weinig steun gegeven aan de cultuursector”, vertelt Jean-Louis. “Als trio wilden we zelf iets op poten zetten. Met Company One werd er niet meer getraind, maar in onze eigen bubbel kon het wel nog.”

In november vorig jaar diende het trio zijn kandidatuur in bij BGT. “Ikzelf werd al eens gepolst om individueel deel te nemen, maar dat zag ik nooit echt zitten. Eigenlijk is ons groepje ook daardoor tot stand gekomen, want als ik Tuur niet had gevraagd, en hij had Morgane niet voorgesteld, dan waren we nooit tot bij Belgium’s Got Talent geraakt.”

‘MJT’, zoals de drie zich noemen, vertaalt in zijn act de tweestrijd tussen het engeltje en het duiveltje in een twijfelende persoon. “We willen een positieve boodschap brengen. Het gevoel dat je verloren bent, was alomtegenwoordig tijdens corona. Ik speel de duivel en Tuur de engel. Wij moeten Morgane helpen om haar twijfel en depressieve gevoelens van zich af te zetten en om te zetten naar een toestand waarin ze opnieuw gelukkig is.”

Het dansverhaal kwam goed over bij de jury in de ADC-studio’s in Antwerpen, want het trio overleefde de eerste preselectie in februari. “Het commentaar was vrij positief ja. (lacht). Maar sindsdien hebben we hard verder getraind, want nu willen we heel graag doorstoten naar de volgende ronde. Of het niet raar is dat we door showbizz-mensen gejureerd worden? Een goeie vraag.. Zij zitten wél al jaren in het vak. Hun mening is dus erg belangrijk. Maar wij willen vooral de ‘gewone’ mensen aanspreken. We hopen dat zij zichzelf kunnen terugvinden in ons verhaal.”

Jean-Louis hoopt zover mogelijk te geraken in Belgium’s Got Talent. Het zou uiteraard fantastisch zijn om de finale te halen. En om die 50.000 euro te winnen. (lacht) Maar we willen ons ook verder ontwikkelen. We zijn wel alledrie moderne dansers, en hebben onze eigen stijl. We vullen elkaar als trio dus goed aan. We zijn professioneel met dans bezig, en geven ook les in privéscholen. Dat laatste is heel belangrijk, aangezien we zo onze eigen choreografieën kunnen ontwikkelen. BGT is een uitgelezen manier om onze danswegen te verbreden.”

De laatste auditieaflevering van Belgium’s Got Talent is te zien op vrijdag 15 oktober, om 20u15 op VTM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier