https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Middelkerke betaalt 25.000 euro voor de comeback van ‘Tien Om Te Zien’

Anne De Baetselier en Willy Sommers doen opnieuw de presentatie. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Het populaire VTM-programma ‘Tien Om Te Zien’ maakt een comeback met een aflevering eind deze zomer. De opnames daarvan vinden plaats op het Epernayplein in Middelkerke. De stad betaalt 25.000 euro om even het mekka van de Vlaamse muziek te worden.

In 1989 verscheen Tien Om Te Zien voor het eerst op tv. Het werd een instant succes, ook de outdooropnames in Blankenberge. Het programma zorgde er eigenhandig voor dat Vlaamse muzikanten hoogdagen beleefden. Niet alleen vaste waarden als Will Tura en Willy Sommers vonden er een nieuw publiek, ook jonge artiesten als Clouseau, Bart Kaëll en Helmut Lotti zagen er hun carrière voorgoed gelanceerd.

Met de regelmaat van de klok traden ook grote internationale artiesten op in de Manhattan in Leuven en aan de King Beach in Blankenberge, van Tina Turner tot Bryan Adams. In 2005, toen het succes al tanende was, ontstond nog commotie toen Willy Sommers werd ontslagen als presentator, wegens te oud bevonden. VTM wilde koste wat kost vasthouden aan hun jonge imago en veranderde de naam zelfs in TOTZ, maar in 2009 werd het programma na 20 seizoenen stopgezet.

Voor de 25ste verjaardag van de zender werd een comeback gemaakt, onder de naam Tien om tegen de sterren op te zien. Willy werd teruggevraagd als presentator, maar Anne De Baetselier werd vervangen door een imitatie van Nathalie Meskens. Het resultaat was niet om aan te zien, maar de kijkcijfers bewezen dat Vlaanderen het programma nog steeds een warm hart toedroeg.

Dankzij tv-programma

Dat bleek ook nu toen VTM recent oude fragmenten in een format goot waarbij artiesten commentaar gaven op beelden van toen. De reeks doet het zo goed dat de zender drie weken geleden besloot om contact op te nemen met Middelkerke, nadat Blankenberge al aangaf vriendelijk en zonder rancune te passen. “In niet-coronatijden konden we dat gerust organiseren, maar nu is dat voor ons niet haalbaar”, aldus de Blankenbergse burgemeester.

Middelkerke zag er wel graten in en betaalt 25.000 euro om de karavaan eind augustus te verwelkomen. Dat doen ze op het Epernayplein en niet in de Proximus Pop-Up Arena, omdat ze bij moederbedrijf DPG absoluut dat zeedijkgevoel willen meegeven. Een precieze uitzenddatum is er nog niet. Wellicht is dat begin september, vrij kort na de opnames. Wie er optreedt, is ook nog niet bekend. Presentatieduo Willy en Ann keren alvast wel terug.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten