Met een beetje geluk staat Luk Alloo donderdagavond aan je deur, tenminste als je in de Vuurtorenwijk woont

© (Foto GF)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Schrik niet als je donderdagavond Luk Alloo aan je deur ziet staan, want de Vlaamse televisiemaker trekt die avond naar de Vuurtorenwijk voor ‘Alloo Live’. “We starten aan de Ballon en eindigen in Café Opex”, zegt Luk.

Luk Alloo trekt elke week als vliegende reporter naar een andere provincie. Eerder al was hij in Limburg en in Antwerpen en vorige week liep hij nog tussen feestende jongeren aan de Overpoort in Gent, na de rellen van de week daarvoor.

Donderdagavond trekt hij er voor de laatste keer op uit en wel in de Oostendse Vuurtorenwijk. “De Vuurtorenwijk of Opex zoals de wijk ook wel genoemd wordt, is een oude visserswijk waar de visserij vroeger leefde”, vertelt Luk. “Nu is de visserij daar zo goed als weg, maar toch nog een klein beetje aanwezig. Het ancien publiek woont er nog steeds en we gaan er vooral praten met de mensen die de wijk nog steeds beleven.”

Onderzoekers van de afdeling Nederlands aan UGent stelden onlangs vast dat het dialect in West-Vlaanderen het sterkst staat. “De West-Vlamingen blijven honkvast aan hun dialect en dat gaan we meenemen in de live. Maar we zijn vooral op zoek naar een gevarieerde mix van mensen met een leuk verhaal. Achter elke deur schuilt wel een goed verhaal en dat is wat we gaan doen: bij de mensen aanbellen en luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Maar dat kunnen ook toevallige passanten zijn uiteraard. We gaan op zoek naar mensen die complexloos dansen en swingen in het programma. Ik kijk daar enorm naar uit.”

Luk Alloo slaat zijn tenten op ter hoogte van ontmoetingscentrum De ballon en vertrekt zo in looplijn doorheen de wijk om te eindigen in het bekende Café Opex. “Ik ben vorige week al op de wijk geweest en als we de Vuurtorenwijk bezoeken, dan moeten we eens in Café Opex zijn geweest, niet? Wie weet tot morgen op de Opex”, besluit Alloo.

Alloo Live is donderdag te zien op VTM om 21.40 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.