Maxien uit Veurne ontwierp kaartje voor zoontje Dimitri Vegas en MATTN

© (Foto WV)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Maxien Meeuws is nog geen vijf jaar bezig als grafisch ontwerpster, maar mocht afgelopen zomer het geboortekaartje ontwerpen voor het zoontje van het bekende Antwerpse deejaykoppel Dimitri ‘Vegas’ Thivaios en Anouk ‘MATTN’ Matton. Dat kwam eerder deze week even in beeld tijdens Anouk haar tv-show, ‘Anouk Matton Privé’.

Maxien Meeuws uit Beauvoorde startte zo’n vijf jaar geleden met grafisch ontwerp in bijberoep. “De bedrijfsnaam ‘Plan Mien’ verwijst zowel naar mijn bijnaam, mijn West-Vlaamse roots als mijn voormalige interieuractiviteiten”, vertelt ze. Vier jaar lang combineerde ze dit immers met haar voltijdse job als interieurarchitecte, tot ze begin dit jaar de stap naar volledige zelfstandigheid zette. “Een gewaagde sprong in volle coronatijden”, erkent ze. “Maar als er één zekerheid is, dan is het wel dat er nog altijd baby’s geboren worden!”

Zelf gecontacteerd

Maxien besloot dan ook om zich vooral op geboortekaartjes te focussen en toen ze begin februari via de gespecialiseerde media over de zwangerschap van Anouk Matton las, zag ze daarin een leuk doel voor het nieuwe werkjaar. “Na een duwtje in de rug van mijn man, trok ik mijn stoute schoenen aan en besloot ik haar te mailen met enkele eerdere voorbeelden. Tot mijn eigen verbazing kreeg ik ’s anderendaags al een enthousiaste mail terug, waarin ze aangaf dat mijn stijl en aanpak hen wel aanspreken en dat ze mij graag willen inschakelen voor het kaartje en de doopsuikers”, vertelt ze.

Twee miljoen volgers

Maxien kan de muziek van het producerskoppel naar eigen zeggen wel smaken, maar zou zich niet de grootste fan durven te noemen. “Toch maakte ik natuurlijk een vreugdedansje toen ik die mail las. Zij zijn allebei immers bekende figuren in het internationale dancemilieu, met samen meer dan twee miljoen volgers op Instagram. We spraken verder af via mail en berichtjes en om de laatste details te bespreken, trok ik zelfs naar hen thuis in Schoten. Al die tijd hield ik onze samenwerking echter geheim, tot ik de finale goedkeuring kreeg. De voornaam mocht ook absoluut niet ter ore van de pers komen. Omdat die niet zou uitlekken bij de drukkerij of de koerierdienst, lieten ze mij zelfs een proefdruk met een valse naam maken”, weet Maxien.

“De voornaam mocht absoluut niet ter ore van de pers komen”

Na de bevalling deelde Anouk zelf een foto van het kaartje en de bedankjes op haar Instagramaccount, wat Maxien meteen een pak nieuwe volgers opleverde. “Het is uiteindelijk een vrij eenvoudig ontwerp geworden van mat goud op een diepblauwe achtergrond. Dat neemt echter niet weg dat ik bijzonder trots ben op deze verwezenlijking en op de vlotte samenwerking met twee sympathieke mensen. Dit was een welgekomen boost in mijn eerste jaar als zelfstandige in hoofdberoep”, stelt ze.

Marketingtruc

En dan dook het kaartje maandagavond dus ook op in de nieuwe realityreeks rond Anouk, die momenteel te zien is op vtm 2. “Toen moest ik mezelf alweer eens in de arm knijpen!”, lacht Maxien. Wat kan dit nog overtreffen? “Ik hou geen wishlist met zwangere bv’s bij, neen. Natuurlijk werk ik verder aan mijn naamsbekendheid, maar ik ben niet meteen van plan om dit nog eens te herhalen, als was het een slimme marketingtruc. Uiteindelijk is elk kaartje dat ik mag ontwerpen voor mij bijzonder, dus ik ben alle mama’s en papa’s telkens weer dankbaar voor hun vertrouwen in mijn diensten!”

Meer info: www.plan-mien.be.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.