Marlies en Marijke genieten van een VIPdag met Will Tura: “Maakt tijd voor iedereen”

De selfie van Marijke Allewaert en Marlies Remmerie met Will Tura. (repro FODI) © FODI
Redactie KW

Dankzij Radio 2 mochten Marlies Remmerie (20) uit Izegem en haar oma Marijke Allewaert uit Ingelmunster een onvergetelijke Tura-dag in Veurne beleven. “Vooral het miniconcertje in de kerk zal mij altijd bijblijven. Dat was zo intiem, zo wondermooi”, vertelt Marijke.

“Een tijdje geleden deed ik mee aan een wedstrijd van Radio 2 om bij de onthulling van zijn standbeeld te mogen zijn”, vertelt Marlies Remmerie uit de Abelestraat in Izegem. “Twee weken geleden kreeg ik plots een telefoontje van Radio 2 dat ik bij de gelukkige winnaars was. Ik mocht nog een iemand meenemen. Mijn keuze was snel gemaakt, want mijn oma Marijke die in de Doornroosjesstraat in Ingelmunster woont, is al jaren een grote fan van Will Tura. Toen ik het programma ontving, was ik aangenaam verrast”, vertelt Marlies. “Het was immers geen kort vipmoment. We mochten er vanaf de middag tot na het vuurwerk bij zijn.”

Op zondag 1 augustus vertrokken Marijke en Marlies op tijd richting Veurne, de geboortestad van Will. Eens aangekomen, kregen ze een paars bandje om. “Alle winnaars verzamelden bij Johan en Liesbeth. Zij waren onze gidsen op de muzikale Will Tura-wandeling. De wandeling vond ik zelf zeer leuk. De muziek van Will is niet meteen mijn smaak, maar als ik zag hoe de mensen rondom mij zich amuseerden, genoot ik evenveel. We leerden veel bij en bezochten ook onder meer het familiegraf, zijn school, demuziekacademie, … Daarna, rond 12.30 uur, was het tijd om iets te gan eten. Een uur later werden we weer verwacht aan de Sint-Walburgakerk, waar de onthulling van het standbeeld plaatsvond”, vertellen Marlies en Marijke.

“Een minpuntje: de winnaars van Radio 2 moesten helemaal achteraan plaatsnemen. Veel hebben we dus niet gezien. Ik vind het standbeeld wel mooi gemaakt. Samen met Will Tura mochten we vervolgens aanschuiven voor de receptie. Ik hoorde er dat hij een man is met veel succesverhalen, maar hij blijft altijd zichzelf en maakt tijd vrij voor iedereen. We besloten om onze stoute schoenen aan te trekken en vroegen Will Tura voor een selfie. Iets wat hij met alle plezier deed. Rond 17 uur mochten we plaatsnemen in de Sint-Walburgakerk voor het miniconcertje van Will. Een hele eer voor alle Radio 2-winnaars. Het concert werd ook getoond op groot scherm op de Grote Markt.”

Nagenieten

“Ook al waren het maar drie nummers, toen hij de eerste noot inzette, werd iedereen stil. Na dit miniconcert konden we nog wat nagenieten met de andere artiesten onder wie Gunther Levi en Jelle Cleymans die op de Grote Markt nummers van Will Tura brachten. Het was een zeer fijne dag, een die ze ons nooit meer kunnen afnemen. Zowel oma als ik hebben genoten.” Marijke besluit: “Vooral het concertje in de kerk zal mij altijd bijblijven. Dat was zo intiem, zo wondermooi.”

(PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier