Labberleute lanceert hoopvolle videoclip

Dieter D’Alwein, zaakvoerder van café De Labberleute. (foto Sammy Declercq)
Dieter D’Alwein, zaakvoerder van café De Labberleute. (foto Sammy Declercq)
Redactie KW

Positiviteit en de horeca, het lijkt anno 2021 een vrijwel onmogelijke combinatie geworden. Maar Dieter D’Alwein, zaakvoerder van het iconische Aalbeekse café De Labberleute, zorgt met een leuke videoclip voor een frisse tegenwind in zeurderige tijden.

“Heb jij er dan niet genoeg van? Van al die negatieve informatie die ons voortdurend rond de oren vliegt?” Dieter zet meteen de toon en hoopt zoveel mogelijk mensen te inspireren. “Het is moeilijk, alles kost handenvol geld, onze rekeningen lopen leeg en de facturen blijven maar toestromen. De frustratie viert hoogtij en dat is zelfs bij de thuiszittende klanten voelbaar. We weten het ondertussen al en hoewel de wanhoop bij velen volledig begrijpelijk en zelfs terecht is, gaat er voortdurend over klagen ons geen centimeter vooruit helpen. Integendeel, we duwen ons, zonder dat we het zelf beseffen, nog dieper in de mentale put en daarom wil ik nu voor wat opluchting zorgen.”

De positieve toets in een negatieve spiraal zocht en vond de uitbater in het verre verleden van het café zelf. “41 jaar geleden schreef Lauws muzikant Ben Hamers het nummer ‘Labberleute’, een nummer dat toen zelfs op plaat werd uitgebracht. Het was de B-kant van een single maar stiekem weten we allemaal dat men op de B-kanten de absolute klassiekers terug kan vinden” grapt Dieter. “Het leek me dan ook een geniaal idee om die artiest opnieuw uit te nodigen, compleet met zijn gitaar en hier voor het café het lied opnieuw te gaan spelen. Hij twijfelde geen moment en gaf het beste van zichzelf, akoestisch, waarop heel wat herinneringen naar boven kwamen. Het is aan die herinneringen dat we ons vast moeten houden, er kracht uit putten zodat we samen verder kunnen. We hebben het geheel gefilmd en op sociale media gedeeld, waar het in geen tijd massaal werd opgepikt.”

Afhaalaanbod start

Muziek aan de voorkant van het café, stilte aan de binnenkant van datzelfde etablissement. “Het is een vreemd zicht, daar kunnen we niet van onderuit” sluit hij af. “Normaal stroomt hier bier uit de tapkraan en is er geroezemoes overal rond. Nu heerst er een doodse sfeer en zijn de tapkranen niet eens aangesloten. Toch blijf ik hoopvol vooruit kijken naar de toekomst. Vanaf dit weekend starten we ook met het aanbieden van roomijs, frisdranken, koffie en zelfs spaghetti via takeaway. Op die manier kunnen de klanten toch nog een stukje Labberleute in huis halen, op een volledige coronaveilige manier. Aan iedereen geven we graag nog de belangrijkste zin van 2021 mee: tot binnenkort!” (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.