Jerôme Plattenbos verovert plekje in finale Ketnet Musical: “Ondersteboven van geluk”

Jerôme Plattenbos. © foto VRT
Redactie KW

Jerôme Plattenbos (15) heeft een rol te pakken in de nieuwe Ketnet Musical: De Finale. Na een uitgebreide selectie werd hij uit meer dan 1.300 jongens en meisjes geselecteerd. “Ik was overdonderd toen ik hoorde ik dat geselecteerd was”, weet de Wingenaar.

In deze musical gaat Ketnet samen met Studio 100 op zoek naar muziektalent. Tijdens de Startshow van zondag 7 november kwamen we te weten welke 24 kinderen er mogen meespelen in de musical. Samen met 23 andere meisjes en jongens werd Jerôme verkozen om zijn dans- en zangkunsten boven te halen. Deze zomer vonden er tal van audities plaats. Wie de twee hoofdrollen zal vertolken, komen we te weten in de Finaleshow op zondag 5 december omstreeks 8.30 uur. De Ketnet Musical: De Finale gaat in première op zondag 13 maart 2022 in Plopsa Theater in De Panne en trekt nadien naar het Kursaal Oostende, de Stadsschouwburg Antwerpen, het Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent.

“Het wordt zalig om mijn talent aan het grote publiek te tonen”

In Ketnet Musical: De Finale wordt musicalactrice Fenne op de dag van haar première op magische wijze gekatapulteerd naar Het Land der Musicals. Is het in het land vol muziek dan altijd feest? Niets is minder waar. De jonge Koning Louis is ontvoerd. Hoflakei Jeroom (Sean Dhondt) ontvangt Fenne enthousiast. Zij zou als enige de jonge koning en zo ook het land van de ondergang kunnen redden. Want niemand minder dan de Gravin Berthilda van Silencio (Gloria Monserez) heeft verschrikkelijke plannen. Kan Fenne haar stoppen?

Overdonderd

Jerôme studeert momenteel aan de grafische school VISO Mariakerke en koos voor de richting fotografie. Hij zit nu in het vierde middelbaar. Hij is in de ban van acteren, zingen en dansen: “Het gehele verhaal rond een musical spreekt mij enorm aan. Een vriend van mij speelde een tijd terug mee in de musical ‘Knock-out’. Toen ik verhalen hoorde van mijn vriend had ik onmiddellijk het gevoel dat dit ook iets voor mij kon zijn. Ik wilde dit ook doen en zo heb ik mijn ingeschreven voor de audities van de Ketnet Musical. En die zijn dus zeer succesvol verlopen. Toen ik mijn naam hoorde bij de selectie was ik overdonderd. Ik was ondersteboven van geluk en tevens heel blij. Ik had dit totaal niet verwacht. Ik kijk er alvast naar uit en het lijkt mij een zalig gevoel om mijn talent aan het grote publiek te tonen.” (NS)

Tot en met vrijdag 3 december is er elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag omstreeks 18 uur te zien welke avonturen de jongeren meegemaakt hebben tijdens het bootcamp.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.