Jérémie Vrielynck staat alweer in Ultratop en steunt ook nieuw talent Mervyn

Jérémie (links) en Mervyn in de opnamestudio. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op 23 mei 2000 zag Jérémie Vrielynck het levenslicht in Waregem. Sinds anderhalf jaar klikt het heel goed met de nieuwkomer in muziekland Mervyn Deblaere alias Mervyn uit Brugge. De reden ? Misschien komt dat omdat Mervyn werd geboren op 4 mei 2000 in Brugge. Jérémie en Mervyn schelen inderdaad maar 19 dagen. “Dat ik ouder ben hé’, lacht Mervyn.

Jérémie Vrielynck uit Deerlijk voorstellen is ongetwijfeld al overbodig geworden. De 20-jarige jongeman studeert aan het Conservatorium in Brussel. In zijn vrije tijd doet hij niets anders dan individueel, maar ook met de steun van ervaren mensen, nieuwe nummers schrijven. Dit jaar scoorde Jérémie heel sterk met zijn single ‘Alleen bij jou’. Dit nummer stond maar liefst 20 weken (!!!) in de enige échte Vlaamse Ultratop en zelfs vier weken in de Top 10. Op muzikaal gebied kan 2020 dus niet meer stuk voor Jérémie, want ook de opvolger ‘Slechte gewoonte’ doet het nu eveneens goed in de Vlaamse Ultratop 50. Op vrijdag 30 oktober jl. kwam deze nieuwe single uit. Eén week later kwam ‘Slechte gewoonte ‘al binnen op plaats 32 in de Vlaamse Ultratop 50; Op zondag 15 november was hij met dit nummer al gestegen naar plaats 21 en op zondag 22 november stond hij op plaats 17. Komende zondag 29 november staat Jérémie nog altijd met ‘Slechte gewoonte’ in de Vlaamse Ultratop 50 en dit terug op plaats…17.

Mervyn tijdens de opname van zijn eerste single.
Mervyn tijdens de opname van zijn eerste single.© PADI

Jérémie denkt ook aan andere mensen. Hij zit graag urenlang in zijn studio in Deerlijk om nieuwe nummers te componeren. Dit doet hij met vallen en opstaan én dit blijft hij doen net zoals iedere componist in de hoop van ooit die wereldhit te kunnen schrijven én opnemen. Anderhalf jaar geleden leerde Jérémie zijn leeftijdsgenoot Mervyn Deblaere uit Brugge kennen, die ook een muzikale droom had maar die zeker al niet de muzikale bagage heeft zoals Jérémie die nu al heeft. Mervyn begon pas op latere leeftijd met muziek, terwijl Jérémie al van in zijn kinderjaren bezig was met noten en met alles wat daarbij komt kijken. Vanaf dag één klikte het tussen Jérémie en Mervyn. In de studio van Jérémie in Deerlijk kwamen er meerdere nieuwe nummers tot stand, die hij samen met Mervyn op papier zette. Eén nummer is ‘Als je met me danst’. Op vrijdag 13 november jl. lanceerde Mervyn zijn allereerste single. “In een jaar waarin platenfirma’s het heel moeilijk hebben, waarin artiesten nergens moeten optreden en waarin de muzieksector met het water aan de lippen staat, besloot ik toch mijn nieuwe single te lanceren. Ik weet het : ‘t is een gok, maar na twee weken hoor je mij niet klagen en ben ik dankbaar dat diverse radiozenders én ook de media mijn nieuwe single laten weerklinken en ook mijn eerste perstekst opnamen”, zegt Mervyn. “Ook MENT TV steunt nieuw talent en toonde al mijn videoclip op hun bekende tv. Bij Radio VBRO in Brugge werd ik zelfs Trosplaat. Diverse andere radiozenders lieten ook al weten dat mijn eerste nummer werd opgenomen in hun playlist. Mijn muzikaal talent kan ik echter niet ‘verzilveren’ tijdens optredens, omdat er door de lockdown geen mogen worden gehouden. Ik hoop dat ik in 2021 een muzikaal tandje mag bijsteken en dat dit jaar nog méér het jaar van Mervyn kan worden, alhoewel ik mijn goede muzikale vriend Jérémie Vrielynck ook àlle geluk van de wereld toewens want die kerel heeft zoveel talent.” (PADI)

www.jeremievrielynck.bewww.mervyn.be.

https://www.youtube.com/watch?v=pZ5oeAg8PVU

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.