Garry Hagger let nog meer op zijn gewicht door een gezonde voeding en sport

Garry Hagger is al 20 kg lichter. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Is het al lang geleden dat je zanger Garry Hagger even zag ? Schrik dan niet wanneer je hem tegen het lijf loopt, want de zanger van ‘Dit is het mooiste’ en nog zoveel andere hits heeft serieus aan gewicht verloren. Garry is helemaal niet ziek, maar hij sport nu meer en hij let ook veel meer op zijn voeding.

“Drie jaar geleden begon ik mijn levensstijl aan te passen”, vertelt hij. “Wanneer je de 50 voorbij bent, dan is het heel belangrijk dat je daar meer aandacht aan schenkt. Bovendien is het in mijn job belangrijk om een goede uithouding te hebben. Ik zorg voor een gezonde voeding, maar vooral ook voor regelmaat. Ik neem nu elke morgen een stevig ontbijt, terwijl ik vroeger nooit de tijd nam om te ontbijten. In de late namiddag eet ik mijn middag/avondmaal, matig en gezond. ‘s Avonds nog een yoghurt of pudding. Tijdens het weekend gun ik mezelf wel een extraatje, zoals bijvoorbeeld een lekkere steak met frietjes en een wijntje. Ik had ook altijd interesse in sport, zowel wielrennen als voetbal. Ik voetbalde tijdens mijn jeugd veel en intensief. Mijn schoonzoon heeft een fietshandel in Steendorp. Hij had me al een paar keer aangespoord om mee te gaan fietsen. Ik schafte mij een racefiets aan. Ik begon me stilaan uit te rusten om optimaal te kunnen trainen. Mijn eerste tochtjes van 30 km waren al een overwinning. Nu doe ik ritten tussen 60 en 100 km, tot zelfs de bergen van de Vlaamse Ardennen. Leuk toch”, glimlacht Garry, die toegeeft dat zijn nieuwe manier van leven hem bevalt. “Het is zo stilaan een constante geworden in mijn levensstijl. Ik kijk elke dag naar het weerbericht en als het weer het enigszins toelaat, ben ik de baan op. Zelfs een beetje regen of wind houdt me al niet meer tegen. Het moet natuurlijk wel veilig blijven. In echt barre weersomstandigheden fiets ik thuis op mijn rollen. Dat doe ik dan ongeveer een kleine 45 minuten. Dat komt blijkbaar overeen met anderhalf uur op de weg fietsen. Op de baan heb ik dit jaar al een dikke 8.500 km gefietst. Voor nieuwjaar komt er daar nog wel 1.000 km bij.”

Garry geeft toe dat het de eerste keer is dat hij zo sterk is vermagerd. Hij sprak zelfs van 20 kg. “Dat komt door de goede balans die ik heb gevonden en die bij mijn persoon past. Ik fiets ook graag. Dat is dus geen opdracht of sleur. Ik heb ook een regelmaat gevonden in mijn eetpatroon dat ik kan volhouden. Ik voel mij nu fitter, heb meer uithouding. Dankzij mijn goede conditie kan ik dus nog lang blijven doen wat ik het liefste doe, namelijk zingen en optreden. (PADI)

Website Garry Hagger : www.garryhagger.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.