Feestfabriek opent de deuren in Blankenberge: “Hot Marijke is een goede klant”

© (Foto WK)
© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In de Langestraat in Blankenberge opende vorige week De Feestfabriek de deuren: 350m² feest- en fopartikelen, gekke maskers, verkleedkledij en een heuse balloonshop.

“We hebben lang gewacht om te openen, want het is natuurlijk een verloren jaar geweest voor de evenementensector. Maar uiteindelijk hebben we nu toch maar de knoop doorgehakt. De mensen geven tenslotte ook graag eens een feestje in de bubbel”, zegt zaakvoerder Dennie Van Damme (36). De Feestfabriek zat vroeger in Sint-Michiels, maar Dennie en zijn partner besloten eind vorig jaar de oversteek te maken naar Blankenberge carnavalsstad. “Ik heb mij laten vertellen dat Blankenberge na Aalst de tweede grootste carnavalsstad van het land is. Eigenlijk hadden we in Brugge meer klanten van hier dan uit Brugge zelf, bovendien sloten verschillende feestwinkels aan de kust onlangs de deuren. Ook dat heeft dus meegespeeld”, als Dennie.

Hij benadrukt wel dat De Feestfabriek veel méér is dan een carnavalswinkel. “Verjaardagen, vrijgezellenavonden, pensioenvieringen; mensen kunnen hier terecht voor al hun themafeestjes. We werken ook samen met wedding planners, zo hadden we een jaar of twee geleden eens een trouwfeest dat helemaal in het thema Star Wars was aangekleed. Heel tof om te doen. Daarnaast verzorgen we ook openingen van winkels en bedrijfsfeestjes. We zijn dus een feestwinkel in de ruimste zin van het woord”, aldus Dennie, die zo’n negenduizend artikelen in de aanbieding heeft. Er is ook een balloonshop, en een verhuurdepot met 2.500 kostuums. “Van sinterklaas en de paashaas tot de kerstman en Halloween, van de Romeinen en de Vikingen tot het victoriaanse tijdperk en de belle époque, superhelden, burlesk, Tiroler en Oktoberfest in dirndl of lederhosen tot de seventies met de flowerpower en disco… Noem het en we hebben het”, glimlacht Dennie.

“Of wil je je verkleden in een koe of een kameel: het kan ook. Een nieuwe rage is nu ‘steampunk’, een fantasy-stroming die elementen uit het victoriaanse tijdperk combineert met sciencefiction.” Voor wie het graag nog wat pikanter wil, heeft Dennie een collectie erotische kostuums achter de hand. “Een sexy verpleegstertje, een hete pater of een oversekste non behoren eveneens tot de mogelijkheden. Die kostuums leggen we bewust niet in de winkel omdat hier veel gezinnetjes met kleine kinderen over de vloer komen. Maar je kan er dus altijd naar vragen. Hot Marijke is hier tenslotte ook een goede klant”, knipoogt Dennie. Naast de vele feestartikelen heeft De Feestfabriek een ruime keuze geschenkjes voor de geboorte, verjaardag, huwelijk of Moederdag. “Er komen later nog springkastelen bij, en misschien ook partytafels. Maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek”, besluit Dennie.

Op www.de-feestfabriek.be kun je al eens rondneuzen in de webshop.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.