Dimitri Vegas & Like Mike maken een album vol kerstsongs

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De single ‘Christmas Time’ met Armin Van Buuren is de voorbode van het album It’s that time of the year again ! Sfeervolle lampjes verlichten de straten, kerstballen worden van zolder of uit de kelder gehaald én kerstmuziek weergalmt in supermarkten en woonkamers.

Alle groten der aarde – denk aan Mariah Carey of Michael Bublé – hebben een eigen kerstalbum. En nu brengen ook topproducers Dimitri Vegas & Like Mike met hun label Smash The House een album uit met daarop 18 kerstsongs. Wereldtoppers als o.a. Timmy Trumpet, Steve Aoki, R3hab, Mattn & Sylver, Vize, Yves V, Ummet Ozcan, Bassjackers en Nervo maakten een remake van een kerstklassieker. Het album ‘Home Alone, on the night before Christmas’ verschijnt op vrijdag 27 november. Vrijdag jl. werd alvast een eerste nummer gereleaset : ‘Christmas Time’, het enige originele nummer op het album, is een samenwerking tussen Dimitri Vegas & Like Mike en de Nederlandse dj Armin Van Buuren. Nu alleen nog wachten op sneeuw !

Dimitri Vegas : “Het is misschien een beetje atypisch, maar ik vond dit zó tof om te maken. Omdat iedereen het wel eens wat lastig of moeilijk heeft tijdens deze pandemie en bijhorende lockdown, wilden Mike en ik voor een beetje licht en happiness zorgen in donkere tijden als deze. Met ons label ‘Smash The House’ brengen we een kerstalbum uit en daarvoor trommelden we bevriende dj’s, artiesten en producers op als Timmy Trumpet, Armin Van Buuren, Ummet Ozcan, Anouk Matton etcetera. Ze gaven allemaal hun eigen spin aan een bekende kerstklassieker. Ik heb zelfs nu al materiaal liggen voor een vervolg.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier