De derde film van Maya de Bij komt er aan : ‘Maya en het gouden ei !’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In het voorjaar van 2021 krijgt onze favoriete bij Maya een derde biscoopfilm : ‘Maya en het gouden ei !’.

Free Souffriau leent opnieuw haar stem aan Maya, Willy wordt vertolkt door Thomas Van Goethem. De andere rollen worden later bekend gemaakt. Het verhaal rond Maya en het gouden ei ! : “Na een rustige winter komen Maya en haar beste vriend Willy in een geheime missie terecht. Ze krijgen de opdracht een heilig ei te bewaren. Wanneer het ei uitkomt, komen ze oog in oog te staan met hun nieuwe verantwoordelijkheid: een zacht klein mierenprinsesje. Plots bevinden ze zich in het midden van een hevige insectenstrijd. Om de prinses en haar kolonie te redden, moeten Maya en Willy de strijdende volkeren overtuigen om samen te werken. Deze strijd voert hen naar nieuwe werelden en is een zware test voor hun vriendschap.

Maya de Bij is nog altijd erg geliefd in België, zowel bij de kinderen als de oudere generatie omwille van het nostalgische karakter van de reeks. Op YouTube heeft Maya bijna 90.000 abonnees. ‘Maya de Bij Eerste vlucht’, de eerste Maya film gooide wereldwijd hoge ogen. De film lokte hoge bezoekersaantallen en werd intussen al aan meer dan 120 landen verkocht. ‘Maya 2 De Honingspelen’ mocht wereldwijd al meer dan 2 miljoen bezoekers verwelkomen. De twee tv-reeksen van ‘Maya de Bij’ lopen intussen in meer dan 170 landen. Ook voor ‘Maya en het gouden ei’ wordt een release in meer dan 100 landen verwacht. (PADI)

In Vlaanderen zal ‘Maya en het gouden ei !’, een film van Studio 100 en Kinepolis Film Distribution (KFD), in het voorjaar van 2021 in de bioscoop te zien zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier