Bockie De Repper, Kastiop en Club Brugge onder de genomineerden voor De Jamies

©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Redactie KW

De online video awards De Jamies hebben donderdag de genomineerden bekendgemaakt. Onder meer Bockie De Rapper, maar ook de recent overleden YouTuber Kastiop en zelfs voetbalploeg Club Brugge zijn genomineerd. Over de negen categorieën werden 84 contentkanalen genomineerd. Het gaat daarbij om YouTubers, gamestreamers, TikTokkers en makers van videoreeksen. Het is de eerste keer dat De Jamies worden uitgereikt.

Voor de eerste editie telden De Jamies zo’n 5.000 inzendingen voor nominaties. Uiteindelijk werden binnen de negen categorieën 84 kanalen genomineerd. Naast internetfenomeen Acid, Celine & Michiel, Abulic en Ryan Debacker zijn ook enkele BV’s genomineerd zoals Ella Leyers, Sam Bettens en comedian Henk Rijckaert. Verder maken ook Flo Windey, Average Rob, Supercontent en de jongens van Kurkdroog kans op een award. Opvallend, ook voetbalploeg Club Brugge maakt kans op een prijs, en dat in de categorie TikTok.

Het plotse overlijden van de Hasseltse Youtuber Kacper ‘Kastiop’ bracht heel wat teweeg bij de online community. Hij is dan ook genomineerd in de categorie ‘Beste gamestreamer’.

Vanaf donderdag kan het publiek stemmen voor hun favoriete kanaal via www.dejamies.be. De uiteindelijke winnaars worden voor 50 procent gekozen door de online stemmen, en 50 procent door de jury. De publieksprijs wordt vanzelfsprekend volledig door het publiek bepaald.

De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 22 januari 2021 tijdens het awardweekend van Filmfestival Oostende. Dat gebeurt tijdens een live-event vanuit het Kursaal Oostende dat via YouTube en andere online kanalen zal te volgen zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.