BlitZ lanceert nieuw online tv-format tijdens Sinterklaasperiode

Jens Declerck (links) en Pieterjan Beheydt van BlitZ.
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Pieterjan Beheydt uit Otegem en Jens Declerck uit Meulebeke van het kidspopduo BlitZ zitten tijdens deze lockdown ook niet stil. Ook al zijn al hun optredens voor de rest van het jaar geannuleerd, toch blijven ze positief en werkten ze de voorbije weken aan een nieuw project.

“Deze Sint-periode is telkens een zeer drukke periode voor ons vol met Sinterklaasshows. Nu we deze allemaal zagen wegvallen, wilden we een alternatief bieden aan de vele kinderen en ouders”, aldus BlitZ. “Daarom lanceren we een nieuw online tv-format.” De BlitZ Sintershake-show is niet zomaar een zoveelste livestream. Het wordt een uniek online tv-format voor kinderen en ouders met verschillende rubrieken, zoals knutselen, koken en zingen maar ook met tijd om vragen te beantwoorden voor Sinterklaas. De online-show wordt telkens afgesloten met de spannende intrede van Sinterklaas. De BlitZ Sintershake show wordt vanaf woensdag 18 november elke woensdag om 16 uur live én gratis uitgezonden op YouTube en is ook te bekijken via www.blitzonline.be. Kinderen en ouders kunnen nu reeds vragen én filmpjes opsturen via info@blitzonline.be.

In hun reeds gekende single en videoclip ‘Doe de Sintershake’ shaken de jongens letterlijk alles door elkaar. In de clip zien we jongens typisch jongensspeelgoed krijgen en omgekeerd. De kinderen zijn er niet gelukkig mee en de Pieten schieten in actie om het speelgoed te wisselen. ”Waarom zou een jongen niet met een pop kunnen spelen en een meisje met een autobaan ?”, aldus Pieterjan en Jens. De jongens zijn erg geschrokken van alle reacties over de Zwarte Pieten in hun videoclip. ,,Heel wat mensen vinden dat de Pieten in onze videoclip niet zwart genoeg zien, terwijl het in de clip vooral om het genderthema gaat. Mensen kunnen erg hard reageren en voelen zich blijkbaar sterk achter hun scherm.” (PADI)

De hit van BlitZ ‘Doe de Sintershake’ is te downloaden en te streamen via de gekende kanalen en te bekijken op YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier