Autistische zanger Oliver Smeyers brengt album ‘Mijn verhaal’ uit

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Oliver (30) woont samen met zijn mama in Ekeren. Hij heeft een autisme spectrum stoornis. Muziek heeft hem geholpen om hem te kunnen uiten. Vanaf heden is zijn cd ‘Mijn verhaal’ te verkrijgen.

Voor Oliver Smeyers is het als artiest met autisme niet evident om op dit niveau te werken, maar muziek is zijn leven en dat merk je als je het album beluistert. Naast enkele herwerkte singles hoor je ook enkele mooie juweeltjes. Enkele daarvan zijn o.a. een bewerking van ‘Winter in America’ (Winter in mijn hart) en het originele ‘Na de regen’. Oliver is zeker geen eendagsvlieg, maar een man die al een hele tijd bezig is met muziek en zich dankzij de muziek beter kan uiten. Stil zitten kan hij niet. Zijn album is nog maar uit of hij is al bezig met een kerstalbum voor eind 2021 en ook met enkele nieuwe nummers.

Voor zijn videoclip trok Oliver naar Dendermonde. Het gebeurt niet iedere dag dat het charmantste dorp van Oost-Vlaanderen een ware transformatie ondergaat. Videoproducer en documentairemaker Dan Hastrey toverde Vlassenbroek om tot de far west. Als locatie koos hij het Sigmaplan, naast de Scheldedijk. De stad Dendermonde en het Sigmaplan (De Vlaamse Waterweg nv) gaven hun zegen voor de opnames. In de videoclip zie je tal van mooie natuurbeelden, die allemaal zijn opgenomen in dat kleine dorpje. Het werd een heuse western met een kijkje achter de schermen tijdens de opnames. Oliver en zijn tegenspelers leverden een heuse acteerprestatie naast Blue en Bucky, de schattigste paarden. Het meisje in de clip is niemand minder dan Charlotte Van de Voorde, Miss DeLuxe. De clip kan je bekijken via www.oliviersmeyers.be. (PADI)

Autistische zanger Oliver Smeyers brengt album 'Mijn verhaal' uit

Het album kan je voor 15 euro bestellen via www.oliversmeyers.be. Info : contact@oliversmeyers.be.

Autistische zanger Oliver Smeyers brengt album 'Mijn verhaal' uit

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten