Schouwburg Kortrijk en Kunstencentrum Buda lanceren innovatief abonnement

© gf
© gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

CUBO: dat is de naam van het unieke abonnement voor CUltuurBOuwers in Kortrijk. Voor 15 euro per maand heb je vanaf september toegang tot bijna het volledige podium- en filmaanbod georganiseerd door Schouwburg Kortrijk en Kunstencentrum Buda.

De bedoeling van het abonnement is mensen zo veel mogelijk van cultuur te laten proeven. “Dit zit in het DNA van onze beide organisaties. Het is dan ook logisch dat we samenwerken aan CUBO”, aldus Kristof Jonckheere, directeur Kunstencentrum Buda.

Veel mensen over de streep trekken

Door de lage maandelijkse bijdrage van 15 euro hopen de organisatoren veel mensen over de streep te trekken om cultuurbouwer te worden en hen tegelijk te stimuleren om nieuwe artiesten en filmmakers te ontdekken.

“We zoeken 1.000 cultuurbouwers. Hoe meer cultuurliefhebbers lid worden, hoe duurzamer dit model is. Maar hoe dan ook engageren we ons om dit experiment twee jaar te testen”, duidt Alexander Ververken, directeur Schouwburg Kortrijk.

Als cultuurbouwer investeer je automatisch mee in creatieve impactprojecten via DURF2030. “Dit abonnement is een primeur voor Vlaanderen”, weet schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA), die vanaf het begin van de legislatuur een ‘Spotify voor Cultuur’ wou uitwerken. Bij deze dus.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.