https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sam Louwyck krijgt voor een jaar een eigen pleintje in Brugge

Sam Louwyck krijgt een Brugs pleintje voor een jaar. (foto Matthias Desmet) © Matthias Desmet
Stefan Vankerkhoven

Op zondag 12 september wordt het Sam Louwyck-plein in de Sint-Jakobsstraat ingehuldigd. De acteur, die in 1966 in Brugge het levenslicht zag en school liep in Sint-Leo en Sint-Lodewijkscollege, is seizoenskunstenaar voor het Cultuurcentrum Brugge.

“Een hele eer, het doet mij wat, want mijn geboortestad ligt mij nauw aan het hart”, zegt Sam Louwyck, die acht jaar geleden Lissabon voor Oostende inruilde. Deze week vertoefde Sam Louwyck nog in Sicilië, waar hij meespeelt in een nieuwe film van de Amerikaanse regisseur Jessica Woodworth. Maar hij beloofde present te zijn voor de opening van het nieuwe Brugse culturele seizoen. Vanop het Italiaanse eiland stond hij ons telefonisch te woord over zijn Brugse plannen.

Spookuurtje

“Ik maak drie theatermonologen voor het Cultuurcentrum”, vertelt Sam Louwyck. De eerste is het muzikaal project After Midnight, dat deel uitmaakt van het stadsfestival Nothin’ But The Dark en eind september te zien is in De Biekorf. Daarbij word ik live begeleid door gitarist Danny Bossaer. Het is een Vlaamse première, ik heb er wel al mee getoerd in Duitsland en Frankrijk, maar heb de sfeer aangepast aan het donkere thema van het festival. Ik hou van Middernacht, het uur van de spoken. De nacht biedt mij een zekere vrijheid die de dag mist.”

Voor zijn bijdragen aan het nieuwe seizoen neemt Sam Louwyck fotograaf Kris Dewitte onder zijn vleugels. “Ik plan ook vier bijzondere ontmoetingen in de foyer van de Biekorf: artiesten die anders nooit tijd hebben voor elkaar, maar toch iets gemeenschappelijks delen. Zo match ik Axelle Red met de Franse zanger Dave, die Nederlandse roots heeft. Hij is afkomstig uit Amsterdam. Maar ook de ontmoeting tussen de Oostendse contratenor/dirigent Steve Dugardin en acteur Stefaan Degand moet gensters opleveren, want Stefaan volgde ook een klassieke zangopleiding. We zien wel, ik hou van verrassingen en zal wel iets uit mijn mouw schudden”, aldus Sam Louwyck.

Info: www.ccbrugge.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten