Rumbeeks festival Parsidance en Pelzen slaan handen opnieuw in elkaar

Redactie KW

De samenwerking tussen Pelzen en Parsidance begint aan haar tweede jaar. Het Roeselaars collectief introduceerde vorig jaar meer alternatieve muziek. Dit jaar gaat Pelzen op haar elan verder en vult ze de playlist van de Shelter, een van de podia, met haar artiesten.

“Pelzen ontstond drie jaar geleden”, begint Lander Vantorre, een van de bezielers van het collectief. “We bekijken kunst en cultuur op onze eigen manier en we vonden dat Roeselare er een tekort aan had. De naam haalden we van het pand waar we destijds in de Ardooisesteenweg onze evenementen organiseerden.”

“Pelzen is meer dan hiphop, we promoten alternatieve muziek, zoals bijvoorbeeld onze samenwerking met RSL Jazz bewijst.”

“Ik wou vorig jaar wel eens iets alternatiever op Parsidance”, gaat Tim De Bree, een van de organisatoren van Parsidance, verder. “Als er één collectief met jonge gasten in Roeselare is dat die alternatieve lijst kan samenstellen, dan zijn zij het wel.”

De shelter

“Schepen Dirk Lievens zei op de Nacht van de Cultuur dat hij meer culturen wilde samenbrengen en door onze samenwerking denk ik dat we dit verwezenlijkt hebben.”

Het podium waar Pelzen haar creativiteit kan botvieren is de Shelter. “De Shelter wordt een mix van dub over reggae, reggaeton en disco tot hiphop”, vervolgt Lander. “Het concept is wat hetzelfde als vorig jaar, maar dit jaar doen we geen live act meer. Een van de acts is Dub up Hifi, een Kortrijks collectief, dat ook hun eigen soundsystem meebrengt, waarmee wij de hele dag muziek mogen draaien.”

Mochten Parsidance en Pelzen een liefdeskind hebben, dan was Lefto de naam

“Er zijn ook drie Roeselaarse DJ’s die hun opwachting maken: DJ Braaf, Jazz Dee, een opkomend talent, en DJ SNS, onder andere de vaste DJ van Brihang.” “Lefto is onze hoofdact”, vertelt Tim. “Hij is de koning van de Belgische DJ-scene. Moesten Parsidance en Pelzen een liefdeskind hebben, dan was Lefto de naam.”

Livestream

“De vorige jaren kregen de Bunker en Dixieland heel wat aandacht in de media, maar muzikaal zijn de Shelter en de Bunker de reden waarom echte muziekliefhebbers een kaart kopen. De Bunker heeft dezelfde insteek als de Shelter, het is wat alternatiever, maar het is meer gericht op techno, house, disco en acid”, legt Tim uit. “Een nieuwtje dit jaar is dat we de Shelter en Bunker met de hulp van Slash9 zullen livestreamen op de pagina van Parsidance. We hopen dat de mensen dit zo ook online wat oppikken.”

“Volgend jaar willen we Pelzen er alvast zeker opnieuw bij”, besluit Tim. “Ze brengen hun eigen volk mee en hebben betere connecties met diverse artiesten dan wij. Ze zijn zeker een meerwaarde voor ons festival.”

Parsidance vindt plaats op zaterdag 20 april op de terreinen van Scouts Rumbeke, Koestraat 20. Kaarten kosten 19 euro. Deze zijn enkel online verkrijgbaar op www.parsidance.be of op www.facebook.com/Parsidance. De mainstage opent om 11 uur waarna de andere podia volgen om 13 uur. De laatste plaat wordt om 1.30 uur gedraaid. (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.