https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ruiseleedse cultuurprijs ‘De Gulden Wiek’ voor Illud Mane

Op de foto herkennen we naast burgemeester Deroo en schepen voor Cultuur Hannes Ghyselbrecht de winnaars van Illud Mane met Zuster De Craene en voorzitter Patrick Degrieck. Daarnaast zien we nog de andere genomineerden met Marc Watteny (Focidia), Thierry De Meyer (Unizo), Cecilia Vanheche en Sylvia Konior. © Foto WV
Redactie KW

Tijdens de jaarlijks nieuwjaarsreceptie werd de gemeentelijke cultuurprijs ‘De Gulden Wiek’ uitgereikt.

Deze tweejaarlijkse wedstrijd ontstond destijds vooral vanuit de bedoeling om het cultuurleven en de gemeenschapsvorming in de gemeente te bevorderen. Met de uitreiking van ‘De Gulden Wiek’, beloont het gemeentebestuur een Ruiseleedse vereniging, vzw of een inwoner die, tijdens de voorbije twee jaren, uitzonderlijke prestaties heeft geleverd of zich verdienstelijk heeft getoond op cultureel vlak.

De kandidaturen kunnen voorgedragen worden door de leden uit de algemene vergadering van de cultuurraad. Dit jaar werden vijf voordrachten genomineerd: Sylvia Konior (KVLV Doomkerke), Cecilia Van Hecke (Gezindsbond), Illud Mane, Unizo en Focidia.

Illud Mane organiseert dit jaar in september voor de 10de keer met hun Confrérie een geheel van activiteiten waarbij het culturele aan het religieuze wordt gekoppeld. De activiteiten zijn bovendien voor iedereen toegankelijk. Voorbeelden zijn een beeldende kunsten tentoonstelling, een concert, een lezing door een filosoof, een misviering en de verspers. Hiervoor werd aan hun ‘De Gulden Wiek’ toegekend door de raad voor cultuur. Een cheque ter waarde van 400 euro werd door de burgemeester overhandigd. (WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten