Rousselaerse Revue Compagnie krijgt vervolg met Alise On Stage

De nieuwe vzw ‘Alise on stage’ start begin november met een eerste productie, het blijspel ‘Abdij Rustique’. “Een nieuwe vereniging, maar met acteurs, actrices en medewerkers die vroeger meewerkten met de ‘Rousselaerse Revue Compagnie’ en andere toneelgezelschappen”, zegt voorzitter en tegelijkertijd auteur van het nieuwe stuk Sharon Simaeys.

Met Alise on stage is Roeselare een nieuwe toneelvereniging rijker. © (foto SB)

Vorig jaar november stopte het bestuur van de Rousselaerse Revue Compagnie definitief met haar activiteiten. Tot spijt van heel veel medewerkers die letterlijk in een ‘zwart gat’ vielen en hoopten dat de draad spoedig weer kon opgepakt worden. Sharon Simaeys en nog een aantal mensen bleven niet bij de pakken zitten en richtten meteen een nieuwe vereniging op onder de naam ‘Alise on stage’.

De naam

“Velen van ons kijken nog altijd met plezier terug naar de mooie dagen die we beleefden met de revue en het toneel”, zegt Sharon. “Maar ik, en een deel van de medewerkers van vroeger, zijn meer toneel- dan revueminded. Vandaar dat we met ‘Alise on stage’ kozen voor een blijspel. Een vreemde naam? Het is de afkorting van Art, Light, Image, Sound en Entertainment en dat altijd on stage, op een podium dus. We kozen er ook bewust voor onze vzw geen theatervereniging te noemen omdat we in de toekomst de weg willen openhouden om meer te kunnen doen dan toneel alleen.”

Met bestuursleden Dorine Vandenbussche, Griet Bogaert en Evelyn Lammertyn werkte Sharon alles tot in de puntjes uit. “Het stuk ‘Abdij Rustique’ schreef ik al vóór er sprake was van ‘Alise on stage’. Ik liet het wel kritisch beoordelen door alle bestuursleden. En omdat het een eigen productie is kan er tijdens de komende repetities nog altijd aan gesleuteld worden. Al zijn we amateurs, we willen toch een zeker niveau halen. ‘Abdij Rustique’ gaat over een abdij die krap bij kas zit en dringend op zoek moet naar nieuwe inkomsten.”

De acteurs en actrices die meedoen zijn: Karl Deruytter, Griet Bogaert, Christine Herman, Geert Caesstecker, Danny Wyffels, Emmet Deruytter, Evelyn Lammertyn, Stijn Terrie en Sharon Simaeys. Gemotiveerde vrijwilligers zorgen voor decor, techniek, bar, kledij, grime en kapsels.

Goed doel

“Met onze vzw willen we het nuttige aan het aangename koppelen en 1 euro van de ticketprijs schenken we aan een goed doel”, vervolgt Sharon. “Dit jaar is dat goede doel het Dierenasiel Roeselare.” (IB)

De voorstellingen hebben plaats in zaal Ocar in Rumbeke op 1 (20 uur), 2 (20 uur) en 3 november (15 uur). Tickets kosten 9 euro. Je kan ze online bestellen via www.aliseonstage.be, www.facebook.com/aliseonstage en telefonisch op 051 20 50 89 (Dorine Vandenbussche) van woensdag tot en met zaterdag van 9 tot 19 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.