Rose d’Ivrypark geboren in Oostende

De plechtige opening van het Rose d'Ivrypark in Oostende werd bijgewoond door haar man, zoon en dochter en enkele familieleden van de balletdanseres.
Redactie KW

Het parkje, aan de achterzijde van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis in Oostende, heeft sinds kort een naam. Vroeger was het park ontoegankelijk voor het publiek en afgeschermd door houten panelen.

Sinds kort werd het park opengesteld en genoemd naar de balletdanseres Rose d’Ivry. De beslissing om het parkje om te dopen tot het Rose d’Ivrypark werd genomen tijdens de Gemeenteraad.

“Rose d’Ivry was de eerste ballerina aan de Koninklijke Opera van Gent en tevens een heel groot talent”, legt schepen voor Openbaar Domein, Björn Anseeuw uit. “Ze werd geboren in 1930 en overleed in 2008. In 1949 richtte ze de Koninklijke Balletschool Rose d’Ivry op in Oostende, die nog steeds een onberispelijke reputatie geniet.”

Het straatnaamplaatje van het park werd onthuld door schepen Björn Anseeuw en burgemeester Bart Tommelein in het bijzijn van de dochter, zoon en man van Rose d’Ivry.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier