Roeselare houdt startvergadering over videoclip #VANRSL

© SB
Peter Soete

Zaterdagmorgen werd in de Roeselaarse Sint-Amandskerk de opnames van de videoclip #VANRSL toegelicht. Zo’n 120 geïnteresseerden tekenden present op deze eerste vergadering. Wie er niet bij kon zijn, kan zeker nog inschrijven om deel te nemen.

De aanwezigen werden om 10 uur vergast op een lekker ontbijt en een half uur later werden ze verwelkomd door schepen Michèle Hostekint en burgemeester Kris Declercq. De stad wil iedereen tonen dat het in Roeselare zeer aangenaam wonen, werken, leven en genieten is en wil dit met een lied en een videoclip tonen. Daarvoor halen ze de mosterd een beetje bij Barcelona, dat vroeger een dergelijke clip met bijhorend lied heeft gelanceerd.

Barbara Dejonghe van Clementine en Filip Sobry van d’Artagnan, twee creatieve Roeselarenaars, lichtten vervolgens de praktische zaken toe. Voor de videoclip #VANRSL worden veel vrijwilligers verwacht: men doet een beroep op Roeselarenaars die willen dansen, een figurantenrol willen spelen, zingen of die willen meehelpen met de decors, de styling of voor logistieke ondersteuning willen zorgen. De zangopnames vinden op donderdag 6 juli in Gent plaats en de dans- en figurantenopnames op 9, 10 en 13 september in Roeselare. Alle info over de videoclip en aanmelden om mee te doen is te vinden op www.vanrsl.be.

(PS – foto SB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.