Rockfotografen nu zelf ‘on tour’ in Brugge

‘Door het oog van…’ met werk van Michel De Pourcq, Trees Rommelaere, Franky Schutz en Johan Vanparys valt nog tot eind deze maand gratis te bekijken in Brugotta Hal Burg, gelegen aan de Burg 11.


Doorgaans zijn het rockartiesten of -groepen die op den hort gaan, maar in Brugge zijn er vier fotografen die al een tijdje hun fascinerende werk tonen op verschillende locaties. Na The Jamm, het cultuurcafé van Theater De Biekorf, het voormalige Woonzorgcentrum Jeruzalem is Brugotta Hal Burg al de vierde locatie waar voornoemd kwartet zijn werk exposeert.

Bruggeling Michel De Pourcq is vrijwilliger-huisfotograaf voor Brugotta (Bruges Got Talent). “Ik zet graag portretachtige actiebeelden om in hard zwart-wit, maar ook in kleurrijke foto’s”, verklaart hij. Hij doet dit bijwijlen zeer expressief, zoals je merkt op de foto van Ward Rosseel (bassist/zanger) bij Wasted 24/7.

Net als Lissegemnaar Franky Schutz fotografeerde De Pourcq de bekende Brugse muzikant Sam Claeys. De ene als bassist-backing vocalist van Red Zebra, de andere als zanger van The New Image. Voorts kiekte Schutz zowel Gers Pardoel als Kisstory, een tribute-band voor Kiss, de Amerikaanse shockrock- meets hardrockband.

“Door gevoel in mijn foto’s te leggen en de juiste sfeer op te roepen, wil ik de bezoeker van de tentoonstellingen waar ik aan meewerk het gevoel geven dat ze bij het concert zelf aanwezig waren”, zegt Trees Rommelaere uit Bredene. Ze doet dit onder meer met een sprekend beeld van Josefien Deloof.

“Mijn doelstelling is muzikanten een gezicht te geven door middel van mijn foto’s”, geeft Bruggeling Johan Vanparys mee. Eén van die gezichten is ondertussen helaas niet langer onder ons, namelijk Willy Willy (onder meer ex-The Scabs). Bart Peeters is dan weer, in meerdere beelden zelfs, zijn energieke en levenslustige zelf. Foto’s, je kan er zoveel mee uitdrukken, zoals dit vierspan doet.

(SVV)

‘Door het oog van…’ loopt nog tot en met maandag 30 september in Brugotta Hall Burg (Burg 11 in Brugge. Van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 18 uur. Op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Gratis toegang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.