Ricky Gervais lovend over De Twaalf

Bert Vanden Berghe

Op Twitter sprak komiek Ricky Gervais zich lovend uit over de Eén-reeks De Twaalf, met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol. De serie verscheen bij ons bijna net een jaar geleden.

Eind vorig jaar was kijkend Vlaanderen in de ban van De Twaalf, een dramaserie waarin het assissenproces rond schooldirectrice Frie Palmers centraal stond. Zij werd vervolgd voor de moord op haar vriendin achttien jaar geleden, en op haar dochtertje twee jaar geleden. Gans Vlaanderen vroeg zich af: is Frie tilt geslagen na een bitse echtscheiding of is er meer aan de hand?

De reeks kon elke week meer dan een miljoen kijkers bekoren en verscheen intussen ook op Netflix. De bekende komiek Ricky Gervais, die ook enkele comedyshows heeft op de streamingdienst, plaatste gisterenavond een bericht op Twitter waarbij hij de reeks bejubelde. “Een van de meest complexe, genuanceerde en aangrijpende rechtbankdrama’s die ik al zag”, zo omschreef hij het.

Onze series doen het goed via Netflix. Eerder sprak horrorschrijver Stephen King al vol lof over Beau Séjour, waarvan dit jaar een (West-Vlaams) vervolg werd ingeblikt.

De tweet van Ricky Gervais over De Twaalf. (Foto Twitter)
De tweet van Ricky Gervais over De Twaalf. (Foto Twitter)

In De Twaalf speelde Maaike Cafmeyer de hoofdrol, maar waren er ook heel wat andere West-Vlamingen te zien. Zo was er een grote rol weggelegd voor Tom Vermeir, en zetelden Zouzou Ben Chikha en Piet De Praitere in de twaalfkoppige jury. Daarin zat ook Bart Claeys, die wel vaker figurantenrollen voor zijn rekening neemt. Verder zagen we ook nog Isabelle Van Hecke als procureur des konings, Bram Verrecas, Sara Vertongen en Greet Verstraete opduiken.

Wouter Bovijn, afkomstig uit Deinze, blikte intussen al Red Light in, een televisieserie met onder meer Maaike Neuville en Carice Van Houten. Die reeks wordt volgend voorjaar verwacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.