Regi scoort met zangtalent van bij ons: “Altijd feest in West-Vlaanderen”

“Het idee om met Niels samen te werken, ontstond vorig jaar op de afterdrink van Zomerhit 2020”, aldus Regi. (gf)
“Het idee om met Niels samen te werken, ontstond vorig jaar op de afterdrink van Zomerhit 2020”, aldus Regi. (gf)
Bert Vanden Berghe

Je kon er de afgelopen dagen niet naast kijken of luisteren. Met ‘De Wereld Draait Voor Jou’ werkt Regi samen met die andere hitmachine: Niels Destadsbader. Regi is eveneens de sterke man achter het nakende debuutalbum van zangeres Camille Dhont: ook knap, bijzonder populair en uit West-Vlaanderen afkomstig. “Als jullie provincie niet zou bestaan, dan valt de helft van mijn optredens weg, denk ik.”

Alhoewel het huilen met de pet op is voor de eventsector, zit de bekende topdj Regi allesbehalve om werk verlegen. Of toch niet in de studio. Vorige week bracht hij samen met Niels Destadsbader het nummer De Wereld Draait Voor Jou uit en volgende maand krijgen we het debuutalbum van Camille Dhont met wie de Limburger al de nummers Vergeet de tijd en Vechter uitbracht. Voor dat album is Regi producer van dienst, en als we Camille mogen geloven, is Regi “een droom om mee samen te werken”. Ook met Niels klikte het aardig, weet Regi. “Het moeilijkste was om dat zo lang stil te houden. Zeker als je zo’n flapuit bent als ik en ook zo enthousiast over het eindresultaat.”

Hoe gaat het met je?

“Druk! Het is een pittige periode momenteel, maar ik ben wel heel blij. Sowieso was het afgelopen jaar heel raar. Ik kon veel bezig zijn met mijn kerntaak: muziek maken in de studio. Dat is en blijft de basis van alles. Het was heel fijn om daar wat tijd aan te besteden, maar ik kan vooral niet wachten om weer op te treden. Het is heel ambetant als je een paar grote hits uitbrengt en ze nog niet voor een live publiek hebt kunnen spelen.”

De knaldrang is bij jou minstens even groot?

“Het begint toch stilletjes aan te komen, ja. (lacht) Al is het maar om de reactie van het publiek op de nummers te zien. Die optredens die wegvielen, dat was een grote aanpassing, maar ik ben heel blij dat ik in de studio kon blijven werken. Als ik niet had kunnen creëren, dan zou ik zot geworden zijn.”

“Als jullie provincie niet zou bestaan, dan had ik de helft minder optredens”

Vanwaar het idee voor de samenwerking met Niels?

“Eigenlijk was het best logisch dat we samen zouden werken, maar het idee ontstond vorig jaar op de afterdrink van Zomerhit 2020. Niels had er drie jaar op rij gewonnen, terwijl ik ook nummers als Ellie en Summer life had uitgebracht in die periode. Vorig jaar won ik weer. Niels en ik raakten in gesprek en dat idee om samen te werken kwam naar boven. We zijn daarna met team Niels en team Regi gaan samenzitten en ik moet zeggen: ik heb mij kostelijk geamuseerd. Er was de schrik dat het te veel een Regiplaat zou worden, maar we hebben een heel goed evenwicht gevonden. Door er ook live strijkers bij te halen, werd het helemaal cool. In de studio was het vaak lachen, gieren en brullen. Het was duidelijk dat we dezelfde visie hadden.”

Kende je Niels al?

“Ja, we komen elkaar wel eens tegen. Wat ik geleerd heb, zeker nu ook tijdens de promo van dit nummer, is dat hij echt keihard werkt. Dat is wel het soort mensen waar ik graag mee werk, die ook altijd alles geven. Ik ben ook iemand die zich altijd te pletter zou werken. Die befaamde West-Vlaamse werkethiek, zeker?”

Heb je een band met onze provincie?

“Als jullie provincie niet zou bestaan, dan had ik de helft minder optredens, denk ik. (lacht) Ik speel daar doorgaans heel wat shows, al van in de beginperiode eigenlijk. Het is daar altijd feest. Ik heb mijn West-Vlaams trouwens wat proberen bij te schaven door Camille en Niels, maar er is nog werk aan.” (lacht)

Regi werkte ook als producer mee aan het debuutalbum van Camille. (gf)
Regi werkte ook als producer mee aan het debuutalbum van Camille. (gf)

Je hebt ook een flink aandeel in het debuutalbum van Camille. Hoe ontstond die samenwerking?

“Twee jaar geleden wilde mijn dochter Ellie Martha een foto met Camille op het Gala van de Gouden K’s, maar ze durfde toen niet. Camille stuurde een berichtje dat het gerust nog eens op een ander moment kon, en ik vroeg haar meteen of ze eigenlijk geen zin had om naar de studio te komen. Ik was fan van haar stem en wilde graag samenwerken. Die dag namen we Vergeet de tijd op, de versie die ook effectief verschenen is. Binnenkomen voor een gesprek en buitenkomen met een single, dat gebeurt inderdaad echt nooit. (lacht) Ik vind haar een groot talent, en vind het fijn dat ik vocaal alles aan haar kan vragen. Dat zorgt ervoor dat ik als producer wel op mijn gemak ben. En ook hier was dat een heel aangename wisselwerking. Ik besef wel dat ik door corona er wel heel veel tijd kon insteken. Dat was in zekere zin wel een luxe. Het was ook heel leuk qua sfeer. Het is bijna jammer dat het album af is.”

Staan er nog mensen op je verlanglijstje om mee samen te werken?

“Ik heb al met heel wat mensen samengewerkt en Niels ontbrak nog, maar dat is nu dus ook geregeld. Ik vind het vooral fijn om jong talent de kans te geven om door te groeien. Kijk maar wat Olivia (Trappeniers, red.) of Jake (Reese, red.) nu aan het doen zijn. Daar word ik supervrolijk van. Of het nu een grote naam of een onbekend iemand is, voor mij is het belangrijkste dat het kwalitatief helemaal goed zit. Of ik mezelf als een mentor beschouw? (blaast) Niet zozeer, ik vind het gewoon fijn om die ervaring te delen. En door met nieuw talent te werken, zorg ik ervoor dat ik zelf niet vastroest.”

Vorig weekend had je in het Sportpaleis moeten staan. Dat verplaatsen naar 30 oktober was niet bepaald fijn, veronderstel ik…

“Dat was een beetje zuur, ja. Dat had een topdag moeten werken, maar het zal minstens zo hard knallen in oktober. Zeker weten!”

Staan er veel optredens gepland komende zomer?

“Het probleem is een beetje dat ik niet voor een klein publiek speel. Ik kan geen intieme akoestische sets brengen zoals andere artiesten. En ik kan ook niet verwachten dat er 200 man stil blijft zitten. Dat is dodelijk voor de sfeer. Ik vrees dat mijn eerste echt grote optreden in het Sportpaleis zal zijn. En ik zal niet weten waar mijn kop staat, denk ik. Ik hoop dat we dan helemaal vertrokken zijn. Ik zou heel graag op het einde van het jaar kunnen zeggen dat ik echt kapót ben. (lacht) Het heeft lang genoeg geduurd. Dat Sportpaleis wordt een stevig feestje. Als er genoeg volk komt, doe ik er meteen nog een tweede bij!”

De single ‘De Wereld Draait Voor Jou’ is nu uit. Tickets voor het Sportpaleis-concert via www.teleticketservice.com.