https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Reflector is grootste tableau vivant ooit aan Oostendse vloedlijn

Charlotte Bouckaert en Steve Salembier van Atelier Bildraum en Leen Ghesquière, projectcoördinator van Art Shelter, bij een artist impression van Reflector. © ML
Redactie KW

Op vrijdag 29 juni wordt het grootste levende schilderij ooit in Oostende gecreëerd. Het ‘tableau de mer vivant’ kadert in het Waterfrontproject van GoneWest.

Ter gelegenheid van het Waterfront op 29 juni, waarbij langs de hele kust bootjes aan de vloedlijn te water worden gelaten, realiseert het kunstenaarskoppel Steve Salembier en Charlotte Bouckaert van Atelier Bildraum ‘Reflector’ ter hoogte van de Spinoladijk op de Oostendse oosteroever.

“Het wordt een totaalkunstwerk op het snijvlak van beeldende kunst, performance en theater met als canvas het strand, de zee en de lucht. Het half uur durende artistiek spektakel wordt bezield met honderden Oostendenaren in een choreografisch spektakel op het strand. Daarnaast zijn er op zee ook zeilboten en surfers om het tableau te schilderen,” zegt Steve Salembier.

De naam ‘Reflector’ verwijst naar het einde van de Eerste Wereldoorlog en stelt de toekomst, hoop, verzoening en vergeving centraal: een reflecteren over verleden en toekomst ook.

‘Reflector’ krijgt steun van GoneWest en Art Shelter, een Oostendse non-profitorganisatie van zeven ondernemers met een hart voor Oostende en de kunsten dat eerder al ‘Zeeenzucht’ realiseren in De Grote Post. Voor Art Shelter ontwierp Atelier Bildraum een pin die de hoop op een wereld zonder oorlog uitdraagt. Een deel van de opbrengst gaat naar het Koninklijk Werk IBIS. De pin is voor 5 euro te koop bij Toerisme Oostende, het cultuurcafé en het UiTloket in CC De Grote Post.

Naast ‘Reflector’ in Oostende brengen kunstenaars in Zeebrugge, Blankenberge, De Haan en Bredene ter gelegenheid van Waterfront ook gratis voorstellingen op en rond de zee.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.