Red Zebra-zanger Peter Slabbynck wil hit ‘Living room’ niet gelinkt zien aan Covid-19

Peter Slabbynck van Red Zebra. © Benny Proot
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Enkele weken geleden lanceerde Red Zebra-frontman Peter Slabbynck een oproep om tekstideeën door te mailen voor een coronaproof versie van zijn Belpop-classic ‘Living Room’. Nu denkt de naar Everbeek uitgeweken muzikant er anders over.

Nochtans hadden volgens Peter Slabbynck heel wat fans gereageerd op zijn vraag. “Het duurde dan ook niet lang of ik had een nieuwe tekst klaar, geheel inspelend op de ongewone omstandigheden”, zegt Slabbynck. “Dit leek een leuk gebaar ter ondersteuning van iedereen die zijn of haar best deed om zich te houden aan de lockdown light.”

Slecht signaal

Stilaan begon het Slabbynck echter te dagen dat dit misschien toch niet zo’n goed idee was. “Dan zou ik het virus een signaal geven dat het zo sterk is dat het zelfs een klassieker als ‘Living room’ kon veranderen”, motiveert hij. “Iedereen weet goed hoe het gaat met virussen. Ze nemen een vinger en voor je het weet, hebben ze je je hele lichaam. Of je hele repertoire. Om maar te zeggen dat ik finaal luidop tegen het virus geroepen heb: forget it. Jij raakt niet aan mijn nummer.”

Kleine optredens

Overigens kan Red Zebra allerminst klagen over aandacht in deze coronatijden. “Onlangs pakte ‘Living Room’ een fraaie zesde plaats in de Riff 100 van digitale radiozender Willy en kreeg het nummer ook een stevige make-over van SONS op Studio Brussel”, aldus Slabbynck.

Aanstaande woensdag 17 juni zal er trouwens een nieuwe versie van deze floorfiller op fuiven te horen zijn in de rubriek ‘Uit handen’ in het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’.

Om de fans plezier te doen, plant Red Zebra de komende maanden enkele kleine akoestische optredens met drie van de vijf leden. Zo staan ze op zondag 23 augustus om 15 uur geprogrammeerd in de tuin van Ghislaine’s Events in Loppem. De toegangsprijs bedraagt 20 euro, inclusief consumptie. Tickets kun je bestellen op www.artifactsartists.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten