Red Zebra speelt ‘Living Room’ vanuit hun kot

© SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De Brugse band deed dit exact veertig jaar nadat ze hun klassieker speelden tijdens de finale van Humo’s Rock Rally in de Ancienne Belgique in Brussel.

Normaal hadden frontman Peter Slabbynck en zijn vier medemuzikanten gisterenavond in de Magdalenazaal in hun thuisstad een concert moeten geven. Het Cultuurcentrum Brugge had hen geprogrammeerd samen met De Brassers en Alk-A-Line.

Door de lockdown light die de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 moet zien in te dammen, kon dit optreden niet doorgaan. Het werd inmiddels verplaatst naar zaterdag 19 december. “Waar, wanneer en hoe we elkaar weer zullen zien, weten we ook niet”, zegt Slabbynck. “Om die veertig jaar toch te kunnen vieren, maakten we een kleine ‘Living Room’-clip, geheel uit ons kot.”

Met succes. In een paar uur tijd rondde het filmpje de kaap van tienduizend views en werd het al meer dan 125 keer gedeeld.

Sinds afgelopen week kun je ook de nieuwe verzamel-cd ‘Song and Stripes 1980-2020’ van Red Zebra aanschaffen. Het album telt 21 nummers, waaronder de nieuwe single ‘My Boss, the Robot’ en drie live-opnames.

(SVV)