Recordeditie voor Parkpop in Oostkamp lokt 17.000 bezoekers

Het was voorspeld: een half uur voordat Gers Pardoel het podium van Parkpop beklom, werd het terrein om veiligheidsredenen afgesloten.

Een beeld vanop het podium met zicht op de mensenmassa. © PH

De maximumcapaciteit was bereikt. “Toch hebben we nog alle bezoekers kunnen binnenlaten”, legt burgemeester de Keyser uit. “We hebben eerst wat plaats bijgemaakt door bijvoorbeeld de kinderanimatie aan de kant te schuiven en toen het optreden begon schoof er heel wat volk richting podium zodat we toch nog iedereen met mondjesmaat konden binnenlaten.”

In de Hogedreef stond algauw een hele rij mensen die moesten wachten tot het terrein weer opengesteld werd.
In de Hogedreef stond algauw een hele rij mensen die moesten wachten tot het terrein weer opengesteld werd.© PH

Een glunderende Frederik Teerlinck, voorzitter van het ParkPopcomité, was uiteraard heel tevreden met deze succesvolle editie. “Zowel op zaterdag als op zondag was er meer volk dan vorig jaar. Op een gratis festival is dat natuurlijk moeilijk te tellen, maar op zicht kunnen wel een inschatting maken. Ook de drankverkoop is een parameter. Met deze kwaliteitsvolle affiche en Gers Pardoel als topact mogen we gerust stellen dat we over het hele weekend gerekend toch met 17.000 aanwezigen waren. Een record in dit Beukenpark.”

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.