Reconstructie van huwelijk van Margaretha van York met Karel de Stoute opent ‘Madammen in Damme’

Redactie KW

De organisatoren van het kunstevenement ‘Madammen in Damme’ willen het succes van de eerste editie in 2014 ruimschoots overtreffen.

Rond het thema ‘ de vrouw’ exposeren een 70-tal kunstenaars op de mooiste plekjes in het pittoreske polderstadje

Tijdens het evenement ‘Madammen in Damme’ van 30 april tot en met 16 mei, een initiatief van de vzw ‘kunstig Damme’ en het stadsbestuur, zijn er werken van tientallen kunstenaar op 11 sfeervolle locaties in de Uilenspiegelstad te bewonderen. Getrouw aan de naam van het initiatief wordt de rode draad doorheen het kunstproject gevormd door ‘de vrouw’.

Bij de vorige editie was er ook nog ruimte voor amateurs, maar dit jaar zijn het allen creaties van professionele binnen- en buitenlandse professionele kunstenaars. De plaatsen liggen allen op wandelafstand van elkaar. Tot de verbeelding sprekende locaties waar wordt geëxposeerd zijn het stadhuis, met onder meer ook de tuin, de Kristoffelhoeve, de oude pastorie, de zustertuin, de kerk en het kerkplein. “In 2014 heeft vzw Kunstig Damme aangetoond dat er veel interesse is van zowel publiek als kunstenaars voor een mooi en succesvol kunstevenement in Damme“, zegt burgemeester Joachim Coens. “We zijn blij met deze tweede editie die we met de stad graag opnieuw ondersteunen. Kunst brengt mensen samen en durft ons doen nadenken over thema’s zoals hier ‘de vrouw’. Dit evenement geeft dus ook mooi vorm aan onze stadsslogan ‘Damme geeft tijd'”.

Opmerkelijk is dat het evenement op zaterdag 30 april om 15 uur geopend wordt met een stoet als historische reconstructie van het huwelijk van Margaretha van York met Karel de Stoute wat in 1468 in Damme plaats vond. Er is bovendien een ‘tableau vivante’ van het schilderij daarover gepland.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.