Raymond van het Groenewoud krijgt eerbetoon in nieuw VTM-programma

Raymond wordt door zijn collega's in de bloemetjes gezet. (Foto VTM)
Raymond wordt door zijn collega's in de bloemetjes gezet. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Fans van Raymond van het Groenewoud mogen zich nu al verheugen. Samen met zeven andere muzikale iconen krijgt hij een ultiem eerbetoon in het nieuwe VTM-programma ‘The Best Of’. Dit najaar gaat het programma op antenne.

Dit najaar krijgen 8 Belgische muzikale iconen een ultiem eerbetoon in het nieuwe VTM-programma The Best Of. De volledige ‘cast’ is vandaag bekend, want naast Axelle Red, Dimitri Vegas & Like Mike, De Kreuners en Gorki zullen ook De Mens, Natalia, Urbanus en Raymond van het Groenewoud in de muzikale spotlights worden gezet. Niet minder dan 40 collega-artiesten verrassen deze 8 met een privéconcert waarin ze telkens de vijf populairste nummers van de centrale artiest coveren. Die top vijf wordt bepaald via een ruime bevraging bij de Vlaamse bevolking.

Raymond van het Groenewoud is alvast verheugd over zijn deelname. “Toen ik begon, schreef ik liedjes waarvan ik hoopte dat een ander ze zou zingen, vanwege twijfels over mijn eigen stem. Uiteindelijk deed ik het zelf, omdat ik inzag dat je moeilijk kan uitleggen hoe iets gezongen moet worden. Vandaag wordt het spannend. Anderen zingen mijn werk, en ik wil er me zeker niet mee bemoeien. Heerlijk, verras me maar, dames(?) en heren, ik leun lekker achteruit, en ik geniet.”

Wat zijn de favoriete songs van de Vlaming? Welk nummer is voor hen de absolute nummer 1? Naast de verrassende live optredens van tal van collega-artiesten gaat The Best Of ook backstage bij de voorbereidingen en delen bekende en onbekende Vlamingen de top 5 van hun icoon in de ‘VoxBox’. Ook intimi doen hun opvallendste verhalen over de centrale artiest uit de doeken. De presentatie van The Best Of is in handen van An Lemmens, de opnames vinden plaats in de meest iconische muziektempel van het land: de Ancienne Belgique. The Best Of is in het najaar van 2021 te zien bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.