Rawdriguez maakt opvallende zwart-witvideoclip met niet-bewegende beelden

De band pakt uit met vlijmscherpe gitaarriffs, een beukende bas en krachtige groovy drums. © Rawdriguez
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De catchy gitaarriffs en stevige ritmesectie op de single ‘Bend over backwards’ laten een volwassen geluid horen van een band die pas om de hoek komt piepen, maar van wie de leden al duizenden kilometers op hun muzikale teller hebben.

Rawdriguez is het heavyguitarrockvehikel van zanger Gunther Uytterhoeven (ex-Damn Your Idols), gitarist John Pollentier (Cowboys & Aliens), bassist Stefaan Bonte (Locus Control) en drummer Christophe Depree (Channel Zero en After All).

Vorig jaar gaven ze op zaterdag 9 november hun debuutoptreden in De Kelk in Brugge, de stad waar het leeuwendeel van de leden afkomstig van is. Toen vielen ook al vier tracks op het internetplatform Bandcamp te beluisteren. Sindsdien werkten ze naar hun eerste album ‘Asylum of the Arcane’ toe, dat onlangs op het label Polder Records werd uitgebracht.

Met vlijmscherpe gitaarriffs, een beukende bas en krachtige groovy drums, met daarbovenop intense zang geven Gunther Uytterhoeven (ex-Damn Your Idols), John Pollentier (Cowboys & Aliens), Stefaan Bonte (Locus Control) en Christophe Depree (Channel Zero, After All) meteen hun visitekaartje af. Raw power, indeed. Hopelijk binnenkort weer mee te maken op tal van podia.

https://www.youtube.com/watch?v=U30knfwIFzw