Rapper en producer Dr. Dre plant film rond het leven van Marvin Gaye

Frederic Vansteenkiste
Frederic Vansteenkiste Medewerker KW

Marvin Gaye vertoefde begin de jaren tachtig anderhalf jaar in Oostende, waar hij inspiratie opdeed voor z’n wereldhit Sexual Healing. Het valt dus te verwachten dat de kuststad wel aan bod zal komen in het nieuwe project.

Soullegende Marvin Gaye verbleef begin de jaren tachtig anderhalf jaar in Oostende. De kuststad leverde toen ook de nodige inspiratie voor Sexual Healing, zijn grootste hit ooit. Gaye is dan ook onlosmakelijk verbonden met Oostende en kreeg in 2014 er nog een uitgebreid eerbetoon naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag. Er is een gedenksteen en je kunt er nog altijd een themawandeling rond het soulicoon volgen.

Marvin Gaye kreeg in Oostende al een standbeeld
Marvin Gaye kreeg in Oostende al een standbeeld© Flickr / TeaMeister

In het verleden was er al vaker sprake van een film over het leven van Marvin Gaye. Onder meer door regisseur Cameron Crowe en de intussen overleden acteur James Gandolfini probeerden een productie van de grond te krijgen, maar toen hield de familie die plannen telkens tegen. In 2016 gaf de familie wel groen licht voor een korte serie (met Jamie Foxx) en er was ook een documentaire ‘What’s Going On’ (met getuigenissen van zijn kinderen en zijn ex-vrouw) voorzien, maar beide projecten werden uitgesteld en werden nog niet gelanceerd.

Nu is er dus een nieuwe poging en niet door de minste. De Amerikaanse rapper en topproducer Dr. Dre, die onder meer al meewerkte aan ‘Straight Outta Compton’ uit 2015, zet er zijn schouders onder, zo meldt het vermaarde tijdschrift Variety. Alles zit nog in een prille fase, maar Dr Dre zou sowieso al de rechten van de muziek van Marvin Gaye verworven hebben.

Als de productie doorgaat, dan is het natuurlijk uitkijken of, wanneer en hoe het Oostendse hoofdstuk zou verteld worden.

Wordt – hopelijk – vervolgd!